Legenden som blev verklighet

FILMEN

Legenden om La Llorona handlar om en kvinna som blir bedragen av sin man. För att hämnas dränker hon deras två barn varpå hon blir galen och dränker sig själv. I och med att hon begick självmord tvingas hon vandra på jorden och leta efter nya barn att ersätta sina egna med. I vissa delar av världen skrämmer man barnen med att La Llorona kommer och tar dem om de inte äter upp sin mat eller sköter sig. För Anna och hennes två barn Chris och Samantha blir legenden något helt annat än något man hotar barn med när La Llorona bestämmer sig för att hon vill ha Chris och Sam.

"The Curse of La Llorona" är en ganska medioker skräckis som inte tillför något nytt. Vi har sett det mesta förut och i stället för att göra La Llorona läskig satsar man på beprövade så kallade jump-scares. Det handlar mycket om att man ska rycka till. Den döda och till utseendet rätt obehagliga La Llorona dyker upp både här och där och man hoppar till men det skulle man göra även om Kalle Anka dök upp på det sättet och det är det som är problemet. Det blir aldrig riktigt läskigt.

Filmen, även om den inte är så läskig som jag hoppats på, är dock sevärd och Linda Cardellini, Roman Christou och Jaynee-Lynne Kinchen gör sina roller bra. Hade man bara gjort det läskiga i filmen med lite mer finess så hade det kunnat bli riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Förutom några borttagna scener så bjuds vi på diverse dokumentärer. Dock blir det när man ser dem alla direkt efter varandra mycket upprepning. Troligen har dessa visats i omgångar online eller någon annanstans och då fungerat. Här skulle det blivit mer intressant om de klippts ihop till en och man tagit bort upprepningarna.


TRE SAKER

1. Filmen ingår i "The Conjuring"-universumet.

2. Vi får en ganska tydlig referens till "Annabelle".

3. Tony Amendolas rollfigur Father Perez känner vi igen från just "Annabelle".


HANS-ÅKE LILJA (2019-09-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2019
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
The Myth of La Llorona, Behind the Curse, The Making of a Movie Monster, Deleted scenes, Storyboards
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA