Ett slut helt i Ozarkstil

FILMEN

"Ozark" är slut och slutet är helt i stil med serien och jag gillar det. Men jag tänker inte avslöja hur allt slutar. De sista sju avsnitten fortsätter direkt där de tidigare avsnitten slutade vilket inte är så jättekonstigt då de trots allt är en fortsättning. Egentligen är säsong fyra en säsong med den skillnaden att man valt att visa halva först och sen andra halvan. Allt för att dra ut lite på det.

Nu kommer vi in efter att Darlene och Wyatt brutalt skjutits till döds och Ruth hittat dem. Trots Marty och Wendys varningar är hon helt inställd på att hämnas. Att det sen är en högt uppsatt medlem i en drogkartell som den ska skipas mot och de risker som det medför besvärar inte Ruth…

För Marty och Wendy fortsätter jobbet med att få Omar fri från sitt amerikanska fängelse. Förutom det kommer Wendys pappa till stan med sin bibelgrupp för att söka efter Wendys bror. En bror som vi alla vet inte längre finns med oss. Något pappan dock inte vet. Wendys pappa spelas av Richard Thomas och han gör rollen som djupt religiös, men även beräknande och kanske inte så helig som han önskar, riktigt bra. Helt klart en av säsongens favoriter.

Som vanligt känns Wendy och Marty lite övermänskliga i vad de lyckas åstadkomma och det känns ibland som om inget är för mycket för dem, vilket inte är helt trovärdigt, men i just detta sammanhang köper man det som sagt. Jag gillar dem, jag gillar serien och jag gillar slutet. Hur bra serien än är så är jag glad att man slutar på topp.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Richard Thomas känner vi igen från "Stephen Kings Det".

2. Damian Young får lite mindre roll i de sista avsnitten men jag gillar ändå honom som Wendys advokat och allt i allo.

3. Carlson Holmes som spelar Ruths kusin måste ha en av de tråkigaste rollerna i serien. Han dyker upp i väldigt små scener och dessutom väldigt sällan.


HANS-ÅKE LILJA (2022-06-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA