Underhållande undersökning

FILMEN

Tobbe Blom, mer känd som Tobbe Trollkarl är tillbaka med en ny serie. Den här gången är det dock inte bara frågan om humor utan även lite intellekt. Tobbe tar nämligen tillsammans med tre smartskallar reda på om diverse teser stämmer eller om det bara är båg. Det är allt ifrån hur många klädnypor man kan fästa i ansiktet till om man kan bygga en egen ö med hjälp av pet-flaskor eller ha picknick under vattnet.

Nu låter detta som om det bara är larv men faktum är att Tobbe och de tre smartskallarna faktiskt gör någorlunda riktiga undersökningar och de testar verkligen alla teorier ordentligt. Naturligtvis gör de det på ett humoristiskt sätt men samtidigt på ett underhållande sätt som gör det lätt för även de mindre att förstå.

Tobbe är i serien envåldshärskaren som hela tiden är den som styr upp testerna. Han låter dock de tre smartskallarna som han har som medhjälpare utföra alla experiment, vilket inte alltid är så kul. Till exempel testar man att ge en av smartskallarna en stöt på 12 volt för att se om det stämmer att man blir finare om man lider som ordspråket "Vill man vara fin får man lida pin" säger.

Sju avsnitt av serien finns med på DVD:n och inte mindre än lite under tre timmars undersökande underhållning får vi. Gillar man Tobbe och hans lite dryga stil (som här naturligtvis bara är spelad) kommer man verkligen att gilla serien. Och det fina i ekvationen är att man kan se den tillsammans med sina barn och även lära sig något.


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Jag gillar den tecknade inledningen till serien

2. Serien visades ursprungligen i TV-programmet "Lattjo Lajban" på TV 4.

3. De tre smartskallarna spelas av Fredrik Lexfors (Smartskalle 1), Ebba Wallmén (Smartskalle 2) och Daniel Ottosson (Smartskalle 3).


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA