Släpp kameran och spring!

FILMEN

"Zombie diaries" känns lite som en blandning mellan "Blair Witch Project" och en klassisk zombiefilm fast med mycket mindre budget. Man har valt att illustrera händelseförloppet genom några personers amatörinspelningar. Det är allt från några som jobbar med en dokumentär till helt vanliga Svenssons som filmar.

Tillsammans berättar dessa filmer historien om hur det gick till när zombieviruset spred sig över världen. Tyvärr blir filmen rätt rörig då det varvas klipp från olika tidpunkter och från olika personers kameror. Det blir lite svårt att hänga med och även om allt till slut leder fram till en rätt oväntat twist känns det inte som ett helt naturligt förlopp.

Dessutom tar slutet udden lite av just zombiedelen av filmen. Man har valt att fokusera på en annan typ av "monster" vilket visserligen känns oväntat men samtidigt rätt fel här. Om detta kan man dock tycka vad man vill men som jag ser det har filmen utöver detta två stora nackdelar.

Den första är att man filmat allt så mörkt. Då det ska se ut som om det är filmat med en amatörkamera och dess inbyggda lampa blir det allt för ofta riktigt mörkt och jag vet inte om det är för att öka spänningen eller om man helt enkelt inte hade råd med zombiesminket men bra blir det inte.

Det andra problemet är samma som alla som gör en film som ska berättas med hjälp av en av karaktärernas egen kamera stöter på. Det måste kännas trovärdigt när personen i fråga aldrig släpper kameran. Det spelar ingen roll om någon dör, personen själv springer för sitt liv och så vidare. Han eller hon måste filma och det måste kännas som om det är det rätta. Det måste kännas som om det är mer rätt än att bara släppa kameran och sticka därifrån. Så känns det inte här, här borde personen i fråga släppt kameran för länge sen.


EXTRAMATERIALET

Några meningslösa textbiografier.


TRE SAKER

1. Ibland är det så mörkt i filmen att man inte ser något. Tyvärr blir det aldrig så spännande som det var tänkt.

2. Man hade nog behövt mer pengar till zombiesmink för en del zombies ser inte alls trovärdiga ut.

3. Filmen skulle ha behövt vara längre så man fått mer info om varje personerna som är med. Då hade det förmodligen inte blivit så rörigt heller.


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: CCV
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Textbiografier
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA