Tyvärr, detta är inte alls bra

FILMEN

Ett tecken på att en film inte är så bra som man skulle kunna önska är när alla citat på omslaget är från okända källor. På "The Tattooist" är de två citaten som finns med från en och samma källa, nämligen något vid namn DVD Verdict som i alla fall inte jag hört talas om tidigare. När man sen dessutom hittar textrader som Evil in Ink är det verkligen läge att bli misstänksam.

Hur som helst, jag satte igång den och till en början verkade den faktiskt rätt lovande. Vi får lära känna tatueraren Jake Sawyer och hans tragiska barndom. Filmen känns väldigt mörk och det passar sig ju när det gäller en skräckfilm. Som vuxen jobbar Jake alltså som tatuerare och under en mässa träffar han några samoanska tatuerare som likt Jake använder tatueringar som läkemedel för diverse åkommor. Skillnaden är dock att de tror på det de gör, något som Jake inte gör.

Nu faller det sig inte bättre än att Jake stjäl med sig ett av deras uråldriga tatueringsverktyg. På vägen hem skär han sig på det och det är då det hela börjar gå åt skogen. Det visar sig nämligen att alla som Jake tatuerar dör en mystisk död och det är så illa att en ande via tatueringsverktyget och Jakes tatueringar lyckas mörda alla som han tatuerar. Löjligt? Jo, det är det faktiskt.

Första timmen händer det nästan inget alls, sen tar filmen fart… i kanske tio minuter, för att sen övergå till att bli rätt löjlig. Skådespelarena får knappt godkänt och manuset får definitivt underkänt, tyvärr. Upplägget kändes som sagt till en början rätt lovande men dog rätt omgående. "The Tattooist" är inte en film jag kommer att se igen.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det verkar väldigt lätt att tatuera när man ser Jake. Och det går snabbt och känns inte speciellt trovärdigt.

2. Det vore rätt intressant att veta om samoaner faktiskt tatuerar (eller gjorde för länge sedan) som de gör i filmen.

3. Det finns en scen där en liten "tuff" kille framkallar en ande i baksätet på en sportbil som åker ordentligt fort. Den scenen är nog något av det löjligaste jag sett.


HANS-ÅKE LILJA (2009-02-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA