Bra men inte bäst

FILMEN

De mest kända av Sven Nordqvists figurer är helt klart Pettson och Findus. I den här boxen får vi se dem i inte mindre än två DVD-filmer. Den första har titeln "Gubben Pettson" och den andre "Tuppens minut & När Findus var liten & försvann" och båda innehåller ett gäng berättelser om duon.

Personligen tycker jag att "Pettson & Findus" är riktigt bra barnprogram. Dock gillar jag de animerade versionerna bättre än de ritsagor vi får här. För de som inte vet kan jag nämna att ritsagor är filmer där man filmat bilder ur en bok (dessa visas sen som stillbilder) medan en uppläsare läser ur boken. Det är alltså inga rörliga bilder över huvudtaget.

"Gubben Pettson" läses av Nils Eklund och "Tuppens minut & När Findus var liten & försvann" av Claes Månsson och jag måste erkänna att Nils är snäppet bättre. Dock är det alltså att föredra när figurerna rör sig och har egna röster istället för enbart en uppläsare.

I boxen finns även en film om en annan av Nordqvists figurer, Nasse. Filmen heter "Nasses taxi" och handlar om Nasse som i de två historier vi får här hittar dels en skottkärra och dels en stol. Problemet är bara att Nasse aldrig vet vad det är han hittar. Han får alltid testa sig fram för att få fram vad det är han hittat och hur det ska användas och hur charmig Nasse ändå är så är han också riktigt dum. Dock, som sagt på ett charmigt sätt. Historierna om Nasse är även de ritsagor.

Vi får också en historia om morfar som är på jakt efter sin hatt i "Hattjakten" men personligen gillar jag inte alls den historien…


EXTRAMATERIALET

Ett DVD-spel som känns mest överflödigt är det enda vi bjuds på.


TRE SAKER

1. Totalt innehåller boxen 10 kortfilmer.

2. Något som går lite förlorat här i och med att det är ritsagor är de små underliga figurer som brukar dyka upp i "Pettson & Findus"-filmerna…de animerade alltså.

3. Det gäller att se upp lite om man inte gillar ritsagor för det står inte någonstans på boxen att det är det är just det vi får här.


HANS-ÅKE LILJA (2009-06-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
DVD spel
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA