En förbannad uppföljare…

FILMEN

"Rec 2" tar vid precis när första filmen slutar och det är nu dags för polisen att ta sig in i det förseglade huset där viruset bröt ut i första filmen. Tre poliser och en smittskyddsläkare går in och väl inne visar det sig att smittskyddsläkaren inte alls är den han påstår sig vara. Han är egentligen en präst med uppdraget att hitta ett blodprov som är från den flicka som först smittades av viruset och med hjälp av detta ska han kunna ordna fram ett botemedel. Så lång är allt väl men tyvärr överger man zombieidén och låter de smittade istället för zombies bli besatta. Prästen kan dock hålla vissa av dem i skick om han lyckas göra det innan de biter honom vill säga…

Samtidigt som detta sker tar sig tre ungdomar, fadern till den lilla tjej som är förkyld i första filmen samt en polis in i huset genom en bakväg. Något de bittert får ångra när de upptäcker vilka som finns inne i huset. "Rec 2" är lika blodig som första filmen, men långt ifrån lika bra. Att man bytt ut zombielinjen mot förbannelse sabbar filmen rätt ordentligt och det känns inte alls trovärdigt, även om zombies kanske inte är det mest trovärdiga är det ändå det som gäller här och i det sammanhanget är det mer trovärdigt än att de blir besatta när de blir bitna.

Jag hade stora förhoppningar på "Rec 2" då jag verkligen gillade föregångaren, men när eftertexten rullar är besvikelsen ett faktum. Jag gillar inte alls det kristna inslaget vi får här, jag gillar inte att ungdomarna och de andra lyckas ta sig in i huset. Allt ska vara så väl förseglat och bevakat men ändå lyckas de väldigt enkelt ta sig in via en avloppstrumma. Inte bra.

Allt är dock i ärlighetens namn inte fel i filmen. Det finns inslag jag gillar. Förutom själva konceptet att de är instängda tillsammans med dessa onda varelser gillar jag att filmen är på spanska, jag gillar slutet och jag gillar specialeffekterna. Lite tröttsamt börjar det bli med att allt ska filmas och att det i alla lägen är viktigare än att rädda livet på folk. Hur som helst, jag ångrar inte att jag såg filmen men så här i efterhand är den helt klart en besvikelse.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det ska bli intressant att se om det blir en amerikansk remake på denna som det blev med första i form av "Quarantine".

2. Det känns som om man haft mindre budget den här gången, speciellt till skådespelarlöner då dessa känns mindre motiverade än de som medverkade i första filmen.

3. Pablo Rosso som spelar kameramannen i första filmen är nu tillbaka i rollen som polisen Rosso.


HANS-ÅKE LILJA (2010-08-20)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Atlantic
Tema: Zombies
Ljud: DTS-HD MA 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA