Ett förbannat bröllop…

FILMEN

Tredje gången gillt eller? Ja lite så verkar man resonerat när man skapat den tredje filmen i serien. Samtidigt verkar man tänkt som så att de som såg de två första filmerna minns nog inte så noga vad som hände. Vi struntar i de två filmerna och allt man byggde upp där och börjar om.

Det man har gemensamt med de två första filmerna är att det är en smitta som ligger bakom. Den här gången är det en deltagare på ett bröllop som blivit biten av en hund. Verkar inte vara så farligt först men allt eftersom kvällen lider förvandlas han till en av de galningarna vi sett i de två tidigare filmerna. Helvetet bryter ut och bröllopet förvandlas till ett slagfält där de smittade gör allt de kan för att hitta de som än så länge klarat sig.

Filmen är rätt underhållande men den har absolut inget att göra med de två första filmerna, vilket är tråkigt för även om den andra filmen avvek lite med sitt religiösa inslag så följde den ju ändå historiskt den första. Nu bryter man det helt och låter den enda länken vara att någon smittats av något vilket kunde varit vilken film som helst.

Men gillar man splatter så är detta definitivt en film man ska se. Och man kan ju faktiskt se den utan att se den som en uppföljare till de övriga "Rec" filmerna och då fungerar den hyfsat. Och även om jag saknar Ángela Vidal så fyller Clara hennes skor rätt bra. Språket är fortfarande spanska och det gillar jag. Jag förstår inte ett ord spanska men i just "Rec" filmerna fungerar det kanon.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att "Rec 3" är en bra splatterfilm, men en usel uppföljare.


EXTRAMATERIALET

Ett bildgalleri och en trailer är vad vi får.


TRE SAKER

1. Om man är lite mer uppmärksam än jag var när jag såg filmen inser man att denna tar plats parallellt med första filmen. Vid ett tillfälle ser man på en TV det som händer i första filmen och hunden som biter mannen som startar allt är samma hund som tas till veterinären i första filmen. Ouppmärksamt av mig men jag vill ändå hävda att detta inte är en bra uppföljare (och då ser jag bara till hur den hänger ihop med de första filmerna).

2. Tony Moore som först ritade serietidningen "The Walking Dead" gjorde den amerikanska postern.

3. Jag har lite svårt att förstå varför huvudrollsinnehavaren gör som han gör i slutet av filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2015-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Njutafilms
Tema: Zombies
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Bildgalleri och trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA