Medioker, tråkig och högst försumbar

FILMEN

Det är lätt att förstå varför man valt att låta Mr. T fronta den här filmen. Han drar ju onekligen blickarna till sig, men han är ju faktiskt knappt med i filmen. Han syns kanske totalt fem minuter filmen genom, och har runt tio repliker. Nej, huvudrollen i den här filmen spelas av en ung Adam Baldwin som i dag mest är känd för sin roll som hårdingen Casey i tv-serien "Chuck".

Baldwin porträtterar Albert, en kille som reser till Washington D.C. för att jobba med sin fars gamla kompis Harold i hans taxibolag. D.C. Cab visar vara stadens absolut risigaste företag, med galna förare, mer än skrotfärdiga bilar och inga tillstånd. De står dessutom på ruinens brant.

Albert lär sig om livet, träffar en tjej och hjälper alla att kämpa för att behålla företaget, och så vidare. Det varvas med "tokiga" upptåg, ibland fylls speltiden ut med små dansnummer och diverse vaga morallektioner portioneras ut filmen genom. Helheten uteblir totalt, och ensemblen känns splittrad då få karaktärer verkar ha något direkt intresse av varandra.

Skaran av skådespelare är dock betydligt mer imponerande i dag än den lär ha varit då. Adam Baldwin var som sagt helt färsk, och namn som Gary Busey och Bill Maher var även de okända. Dragplåstret Mr. T är med så lite att han nästan är en biroll, och resten av gänget är inte heller något att hålla koll på.

Regissören Joel Schumacher borde däremot vara känt för filmälskaren. Mannen bakom en hel drös med högprofilfilmer de senaste trettio åren, såsom "The Lost Boys" och "Fantomen på operan". Det här är väl kanske inte hans stoltaste stund, men eftersom det var så tidigt i hans karriär så förlåter vi honom.

Sammanfattningsvis är "D.C. Cab" inte en särskilt bra film. Den har en vag handling, humorn funkar inte och, jaa... det är ganska tråkigt. Inte ens kidnappningen som plötsligt inträffar halvvägs genom filmen och den lilla biljakten som avslutar allt ger någon spänning. Precis som med många mediokra 80-talsrullar har den här sina trogna fans, men jag kan faktiskt inte se tjusningen. Det här är högst försumbart.


EXTRAMATERIALET

Trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Gary Busey levde som vanligt rövare på inspelningen och höll på att krascha en bil när han mitt under en tagning vänder sig och börjar härja med folket i baksätet.

2. "D.C." står för "District of Columbia" och är platsen där USA:s huvudstad ligger. Det ligger mellan Maryland och Virginia. D.C. är ett s.k. "capital district" och ligger inte i någon stat.

3. "Columbia" var ett poetiskt smeknamn för USA som användes på 1700-talet.


HENRIK ANDERSSON (2012-07-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Studio S
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA