En over-the-top hämndfilm

FILMEN

"Revenge" är en sådan där hämndfilm som dyker upp då och då. Någon behandlas illa, oftast en tjej (så även denna gång) som sen tar en sadistisk och grym hämnd på de som varit taskiga mot henne. Det som ofta utmärker den här typen av filmer är att de är överdrivna och "Revenge" är verkligen inget undantag. Jen som i filmen blir våldtagen av en man lämnas och tros vara död efter ett fall ner på en trädrot som spetsar henne genom rygg och mage. Och så fortsätter det. Det är så överdrivet att man inte kan annat än att skratta åt det. Genom hela filmen så får vi se det ena efter det andra överdrivna mordförsöket och det känns det inte det minsta trovärdigt.

Visst, filmen är blodig och emellanåt lite obehaglig men samtidigt så överdriven att man inte tar den riktigt seriöst. Problemet är att man inte riktigt vet om de som gjort filmen vill att vi ska ta det seriöst eller om de i själva verket gjort en komedi och nu sitter och skrattar åt alla som reagerar och tar den seriöst. Jag tror man sa: "Nu kör vi fullt ut, vi sparar inte på något och vi gör allt dubbelt som intensivt som man borde."

Personligen tycker jag man ska se den som en mörk komedi. Det är ingen skräckfilm och det är ingen som kan ta den seriöst enligt mig. Speciellt jaktscenen på slutet. Här är det mer "Helan och Halvan" än skräck, men tar man filmen rätt så är den underhållande. Man får ta av sig realistglasögonen och bara köpa den för vad den är. Då fungerar den.


EXTRAMATERIALET

Vi får en trailer och lite bilder från filmen.


TRE SAKER

1. Att få ett sår att sluta blöda genom att bränna det har man ju sett, men att man på samma sätt kan få en tatuering det visste jag inte.

2. Filmen är så blodig att man flera gånger under inspelningen fick slut på fejkblod.

3. Kolla när en av killarna ramlar i vattnet. Känns det troligt att han landar så långt ut som han gör? Nej!


HANS-ÅKE LILJA (2018-06-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Njutafilms
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
Extramaterial:
Bilder och en trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA