Bra men föga överraskande

FILMEN

David Lamont är författaragenten som alla är rädda för. Han är den alla vill ha som agent. Han är den som fixar det de behöver. David är agent åt en massa skräckförfattare och han är väldigt bra på det han gör.

Naturligtvis tjänar han massor av pengar och för dem köper han sig en takvåning i en flott hus. Våningen är något i hästväg och enormt lyxig. En dag dyker dock den tidigare ägarens son upp och hävdar att David köpt lägenheten olagligt.

Snart börjar det även dyka upp bilder på döda kroppar. Bilderna som är tagna i Davids lägenhet. David misstänker naturligtvis sonen och tar hjälp av polisen Soll. Hela tiden eskalerar dock händelserna och till slut vet man inte vad som händer och vad som inte händer.

Slutet är rätt överraskande även om jag faktiskt måste erkänna att jag listade ut det rätt tidigt i filmen. Och jag hade rätt. Handlingen är dock fyndigt uppbyggd och funkar bra.

Förutom Reiko Aylesworth som vi känner igen från Michelle Dessler i TV-serien "24" är skådespelarna för mig okända. De gör dock ett bra och stabilt intryck så de funkar hela vägen. Speciellt Marc Blucas är väldigt bra som den olidlige David som man verkligen hatar men även som den, ju längre filmen går, räddare David. Även Shiri Appleby gör rollen som den blyga och försynte Rebecca väldigt bra.

Med andra ord är "Killing Floor" en underhållande och välspelad film men inte så mycket mer.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Marc Blucas har tydligen varit med en del i "Buffy: The Vampire Slayer" så ni som följer den serien känner säkert igen honom.

2. Reiko Aylesworth spelade ju Michelle Dessler under fyra säsonger. Jag är ett rätt stort fan av "24" men kände ändå inte igen henne direkt i "Killing Floor". Varför vet jag inte, så mycket har hon ju inte förändrats…

3. Shiri Appleby som spelar Rebecca Fay var för mig okänd men när jag kollade upp henne på IMDB.com visade det sig att hon gjort en hel del. Det är alltid kul att se att även "okända" skådisar har en hel del att göra…


HANS-ÅKE LILJA (2007-03-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA