Inte särskilt läskig för att vara skräck

FILMEN

De tre barndomsvännerna Sarah (Kate Bosworth), Lou (Lake Bell) och Abby (Katie Aselton) återförenas på en ö de som barn åkte till och lekte. Tanken är att de ska glömma och förlåta allt gammalt groll under en weekend i det vilda. Redan första kvällen springer de på tre jägare och de lär känna varandra under en lägereldsbrasa. Kvällen slutar med att Abby dödar en av jägarna i självförsvar då denne försöker våldta henne. De två återstående jägarna vill hämnas och det hela slutar i en katt-och-råtta-lek där det är döda eller bli dödad som gäller.

Jag är inget större fan av skräckfilmer så mina förhoppningar var inte särskilt höga. Trots det blev jag riktigt besviken. Fram till ungefär halvlek är jag med. Allt som händer känns relevant och den är faktiskt helt okej. Det är sen problemen börjar. För att klassas som en skräckfilm är den inte särskilt läskig. Visst blir det spännande då tjejerna gömmer sig i skogen och ingen riktigt vet var jägarna är, men jag kan aldrig riktigt relatera till karaktärerna och det som händer känns därför väldigt påhittat. Det som börjar med att väcka mitt intresse slutar ganska platt och tråkigt. Lite känns det som att manusförfattaren efter halva filmen bara ville bli klar och inte orkade bry sig längre. Synd, för själva idén är riktigt intressant och det är uppbyggt för att bli en spännande och bra film.

Konflikterna mellan tjejerna går över ganska snabbt. Med tanke på det som händer och de karaktärer jag presenteras för förväntas en kollision vid flertalet tillfällen, men det kommer aldrig. Intressant vore att se karaktärernas utveckling allt eftersom de försöker komma på hur de ska överleva i stället för att förlåta allt samma stund de inser att de befinner sig i livsfara. Enda inre konflikten som finns i filmen är då tjejerna inser att deras enda chans att komma levande från ön är att själva bli jägarna. Även om det gäller livet tar det mycket att faktiskt döda en annan människa. Den konflikten går dock också över relativt fort. Faktum är att hela filmen är över innan jag ens hunnit fundera på när den ska börja.

Är det bra skräck som står på önskelistan är rekommendationen att se en annan film. "Black Rock" är maximalt en thriller som går att titta på, men även inom den genren finns det betydligt bättre material att välja från.


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. Katie Aselton, som spelar Abby, är även regissören. Det är hennes andra film som regissör.

2. I början av filmen säger Sarah att hon har cancer för att få de andra att följa med till ön. Hon menar att även om hon inte är döende på riktigt så kommer de alla dö och de vet inte när så de borde tillbringa tid tillsammans medan de kan. Väl på ön är de alla nära att dö.

3. I en scen ligger en av karaktärerna på marken, likblek i ansiktet och ser ganska död ut. I nästa är hon på benen igen och verkar inte alls så besvärad av sin skada som i scenen innan.


EMMA ÅKERLIND (2013-08-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA