En sorgligt bra film

FILMEN

När jag skulle se "Livet efter dig" hade jag inga förväntningar. Inga förkunskaper om den förutom att det var en romantisk film och så hade jag sett omslaget förstås. Det var allt. Och det är jag rätt glad för. Hade jag vetat vad den handlade om hade jag förmodligen varit så trångsint att jag valt att inte se den. För detta är verkligen inte min typ av film. Men nu visste jag inte vad jag gav mig in på utan satte igång den och så här efteråt får jag faktiskt erkänna att den var riktigt bra.

Vi möter Louisa som är lite annorlunda, gillar udda, färgglada kläder och som pratar väldigt mycket. Efter att ha fått sparken från sitt jobb söker hon och får anställning hos Will Traynor, en ung man som efter en olycka nu är helt förlamad från halsen och nedåt. När Lou (som Louisa kallas) först kommer till Will är han trött på livet, gnällig och rent ut elak mot allt och alla och speciellt mot Lou. Men så småningom mjuknar han upp och han och Lou får en bra relation. Problemet är bara att Lou inte vet varför hon fick jobbet och att tiden för henne och Will börjar rinna ut…

I rollen som Lou ser vi Emilia Clarke som många säkert känner igen från "Game of Thrones" och som Will ser vi Sam Calfin som för mig tidigare var okänd. Kemin mellan dem blir riktigt bra och filmen blir till slut riktigt bra. Man skrattar, gråter om vartannat och jag måste få kommentera en sak men då det är en spoiler gör jag det i punkt 3 nedan så kan ni välja om ni vill läsa den.


EXTRAMATERIALET

Tyvärr fick vi inget fysiskt exemplar av denna utgåva och kan därför inte recensera extramaterialet.


TRE SAKER

1. Rollen som Lou är så annorlunda den som Clarke gör i "Game of Thrones" att man faktiskt glömmer att hon varit med där.

2. Filmen bygger på en bok av Jojo Moyes med samma namn.

3. Jag är väldigt nöjd över att man löper hela linan ut i slutet av filmen och låter Will stå fast vid sitt val. Bra och modigt gjort!


HANS-ÅKE LILJA (2016-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Me before you: From pages to screen, outtakes and deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (1/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA