En andra och rätt annorlunda säsong

FILMEN

Säsong två av "Servant", som jag avslutade recensionen av säsong ett med att önska mig, är här. Vi får återigen följa paret Sean och Dorothy, hennes bror Julian och deras nannyn Leanne. Denna gång är dock upplägget lite annorlunda. När säsongen börjar kastas vi in där säsong ett slutade. Jericho är försvunnen. Kidnappad av Leannes grupp enligt Dorothy. Sean och Julian är dock tveksamma. Jericho är ju egentligen död även om han levde i första säsongen. Förvirringen är total.

Precis som i säsong ett så spelar Sean och Julian med i Dorothys påhittade spel och tar till och med fram en lösensumma. Kanske finns ändå Jericho därute och väntar på att de ska hitta honom?

Tyvärr känns säsong två mycket mer splittrad än säsong ett och handlingen tar dessutom en annan riktning här som jag personligen inte riktigt gillar. Den blir konstig och till slut måste man ändå fråga sig hur förvirrad Dorothy är? Hon vill så gärna att Jericho ska komma hem att hon köper i stort sett vad som helst och även om jag kan förstå det blir det lite underligt när "morbror" George härjar runt i deras hus och gör allt ifrån att skapa kräm mot brännskador till att stå och dunka huvudet i väggen.

Säsong två är fortfarande sevärd men den är inte i närheten av lika bra som första. En tredje är redan på gång och enligt regissören M. Night Shyamalan ska första avsnittet redan vara inspelat.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är lite förvånande hur foglig Leanne är.

2. Boris McGiver spela morbror George bra även om karaktären är lite överdriven.

3. Rupert Grint är perfekt som Julian. Arg, arrogant och självsäker.


HANS-ÅKE LILJA (2021-03-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Apple TV+
Ljud: Dolby Atmos 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
THRILLERNA