107 minuter man kan använda bättre

FILMEN

"Resident Evil: Welcome to Raccoon City" berättar historien om hur Claire återvänder till staden Raccoon City där hon växter upp för att varna sin bror Chris att någon är fel. Hon har chattat med en snubbe på nätet som hävdar att Umbrella Corperation, som tillverkat mediciner i staden, egentligen haft något annat för sig. Nu har de slagit igen och dragit vidare och då misstänker man att de försöker dölja något.

Chris tror henne inte till en början men märker snart själv att allt inte står rätt till. Innevånarna i staden börjar snart förvandlas till zombies som äter upp sina grannar och vänner som då också förvandlas. Snart är det bara Claire, Chris och några andra poliser kvar som kan rädda staden, om det inte redan är försent.

Upplägget låter kanske bra men genomförandet är riktigt dåligt. Skådespelarna känns fejkade, handlingen känns ogenomtänkt och karaktärerna gör val som känns urdumma och man sitter nästan och önskar att de ska åka dit. Lägg till detta några riktigt dåligt gjorda CGI-zombiehundar och man får snabbt nog. Jag kom på mig själv att kolla klockan igen och igen för att se hur mycket det var kvar av eländet. Nä, denna film kan man helt klart skippa och se något bra i stället.


EXTRAMATERIALET

Tre bakomkulissernafilmer får vi. En handlar om hur man överfört spelet till filmen och här verkar man gjort ett ganska bra jobb. Jag har inte spelat det själv men det man ser här får mig att tro att jag hade blivit nöjd om jag gjort det. Så det finns kanske de som kan uppskatta filmen trots allt.

De andra två handlar om hur filmen spelades in och hur man skapade monstren. Även här ligger mycket fokus på att man ville få filmen att följa spelet så bra som möjligt.


TRE SAKER

1. Lite kul är att Tom Hopper som spelar polisen Albert och här slåss mot Umbrella Corperation även spelar en av huvudrollerna i serien "The Umbrella Academy".

2. Den nya polisen Leon (spelad av Avan Jogia) är mer än lovligt dum.

3. Det finns ju en hel hög med tidigare "Resident Evil"-filmer men så vitt jag kunnat se har de inte mycket med denna film att göra.


HANS-ÅKE LILJA (2022-05-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2022
Bolag: SF
Tema: Zombies
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Replicating the DNA, Cops, Corpses and Chaos, Zombies, Lickers and the Horrors of Resident Evil
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA