Knappt godkänt, men inte mer

FILMEN

"Unrest" handlar om ett gäng läkarstudenter som ska öva sig på att skära i lik. För att det hela ska bli så realistiskt som möjligt importerar skolan lik som ingen vill kännas vid och ger på så vis eleverna något att skära i.

Alison, Brian, Carlos och Rick hamnar alla i samma grupp och de får till uppgift att karva i ett lik som ska visa sig vara en kvinna vid namn Alita Covas. Alita dog under mystiska omständigheter efter att hon blivit tokig. Alison känner genast att något är helt fel och försöker varna de andra.

Naturligtvis är det ingen som tror henne. Inte ens när den ena efter den andra som varit i kontakt med Alitas lik dör eller försvinner är det någon som tror henne. Snart räknar dock Alison ut att Alitas ande inte kommit till ro och ser även det som den enda chansen att överleva. Ge Alitas ande ro och dödandet upphör med andra ord.

Det är handlingen i stort i "Unrest". Tyvärr är filmens upplägg inte helt optimalt. Filmens första halvtimme går otroligt sakta utan att speciellt mycket händer och sen ökar takten och under den resterande timmen händer allt och lite till… och snabbt går det.

Folk dör som flugor och Alison och Brian hinner dessutom inleda ett kärleksförhållande mitt i allt elände. Tyvärr blir det aldrig riktigt bra. Hela filmen känns rätt slarvig och manuset inte speciellt imponerande. Dessutom är det rätt larvigt att Alison som enda elev bor i en liten skrubb på själva sjukhuset. Känns inte speciellt trovärdigt.

"Unrest" får ändå godkänt då den faktiskt är lite skrämmande emellanåt men tyvärr lider den som sagt av ett slarvigt manus och lite för mycket genvägstagande från filmskaparnas sida för att man ska minnas den speciellt länge.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. På baksidan av omslaget står det "Den första rysaren som innehåller riktiga lik!" Skulle inte tro det va?

2. Jag kan inte komma ifrån hur mycket huvudrollsinnehavaren Alison Blanchard (spelad av Corri English) påminner om Pernilla Wiberg.

3. Jag har aldrig sett en död människa men jag tror inte att de ser ut som i "Undead" om man öppnar upp dem.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA