Inte vass som man kunnat hoppas

FILMEN

"Teeth" är nog en av de underligaste filmerna jag sett och hur jag än försöker kan jag inte tvinga fram bilden av hur manusförfattaren kom på handlingen till den. Handlingen är nämligen lika bisarr som underlig…

I filmen får vi träffa Dawn som är som de flesta vanliga tonårstjejer med den skillnaden att hon aktivt har valt och även uppmanar andra att avstå sex tills hon gift sig. Trots detta blir hon blixtförälskad i en ny kille på skolan, Tobey, och de inser båda två att det bara är en tidsfråga innan de har sex. Och mycket riktigt, det dröjer inte länge förrän de befinner sig i en situation där sex definitivt skulle kunna vara en möjlighet. Dawn ångrar sig dock men när hon säger Nej så fortsätter Tobey bara… till dess att han skrikande drar sig ifrån henne. Det visar sig nämligen att hans penis slitits av under själva akten.

Dawn blir förståss förskräckt och hela hennes värld rasar samman. Hon är så nära ett sammanbrott man kan komma men efter ytterligare ett övergrepp, den här gången från en gynekolog, står det klart att hennes kön biter tillbaka om någon stoppar dit fingrar eller annat utan att hon vill det…

Ja, ni hör själva. Handlingen är helt bisarr och faktiskt också riktigt dålig. Den är full av logiska luckor och det är inte mycket som funkar i den. Flera saker lämnas vind för våg och man får aldrig någon riktig förklaring till vad det är som händer eller varför. Skådespelarinsatserna är dessutom mediokra och tillför inte filmen något men framförallt är den som sagt riktigt dum. Det enda som gör den här filmen vass är tänderna som har huvudrollen, tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Inget alls.


TRE SAKER

1. Många avhuggna snoppar visas i filmen och faktum är att de ser rätt verkliga ut.

2. Länge trodde jag att anledningen till att Dawn fått tänder var de två stora skrotstenar som man hela tiden såg i bakgrunden men de kommenterades aldrig. Dawn själv söker svaret på Internet.

3. Återigen, det vore kul att höra manusförfattarens tankar när han skrev detta…


HANS-ÅKE LILJA (2009-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (22/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA