Inte nu igen...

FILMEN

"Inte nu igen..." Så var det nog många med mig som tänkte när ytterligare en "Children of the Corn"-film dök upp. Som de tidigare släpptes den direkt på DVD (har någon förutom den första gått upp på bio?) vilket ingen kan vara speciellt förvånad över. Hur som helst, som så ofta i "Children of the Corn"-filmer så börjar filmen med att ett par, Allie och Tim, blir strandsatta mitt i ingenstans. De går till närmsta hus för att låna telefonen. Där träffar de det udda paret Preacher och Helen som motvilligt hjälper dem.

Naturligtvis går det inte att få hjälp direkt utan de blir tvungna att stanna över natten. Båda tycker att stället är lite småläskigt och alla korsen som sitter både här och där gör ju knappast det hela bättre. När Allie går på toaletten mitt i natten upptäcker hon att paret har ett barn inlåst i ett skjul på tomten och när hon och Tim börjar undersöka det hela börjar det hända konstiga saker.

Att kalla "Children of the Corn - Genesis" för del nio i "Children of the Corn"-serien känns sådär. I sanningens namn så har filmen inte så mycket att göra med de övriga filmerna. Man har till och med skippat de flesta av barnen och Han som går bakom raderna nämns bara i förbifarten. Vad man i stället skapat är en liten skräckfilm om ett par som hamnar i konstigheter när deras bil pajar. Jag tror till och med att om man släppt filmen som något annat än en "Children of the Corn"-film så hade den förmodligen fungerat bättre. Nu blir det varken eller.

"Children of the Corn - Genesis" är en rätt usel film som man definitivt inte behöver se, även om man sett alla andra "Children of the Corn"-filmer. Den tillför inget alls, varken som skräckfilm eller som del nio i "Children of the Corn"-serien.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Hade jag hamnat i huset där Allie och Tim hamnar hade jag dragit direkt, även om jag blivit tvungen att sova i bilen.

2. Omslaget är helt missvisande och ser bara ut som det gör för att filmen ska se ut att hänga ihop med "Children of the Corn"-filmerna.

3. Jag kan inte låta bli att fundera över varför de fortsätter göra "Children of the Corn"-filmer. De är inte bra och jag kan inte tänka mig att de drar en stor publik. Enda anledningen jag kan komma på är att de är så billiga att göra att de trots allt spelar in mer än vad de kostar att göra.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-09)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Dimension Home Video
Tema: Stephen King
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA