Snälla, kan ingen döda den här filmen?

FILMEN

När man gjorde "The Dead" måste man haft en vision som skiljer sig avsevärt mot vad man faktiskt fick i slutändan. Det finns ingen som med vilja kan skriva manus till en film som är så ologisk, långsam och otroligt tråkig som "The Dead".

Filmen handlar om Brian Murphy en mekaniker som när han ska fly från en zombieepidemi någonstans i Afrika i stället får vara med om att krascha med det plan han och många andra ska fly med och när han väl spolas iland som en av de få överlevande får han fly från en massa zombies. På sin väg mot säkerhet träffar han Daniel Dembele, en afrikansk soldat som deserterat för att finna sin son. De två tar nu följer för att tillsammans ta sig till den militärbas där Daniel tror hans son finns.

Så långt låter filmen rätt intressant men när de två sen i över 90 minuter bara vandrar i öknen utan vatten och mat, utan tillräckligt med ammunition, ständigt pratande om Daniels son blir man så trött på allt ihop att man bara vill att de ska bli uppätna båda två så filmen tar slut. Och som om filmen inte vore nog långsam låter man de två gå i slowmotion, sätta sig ner och stirra ut i tomma intet och liknande saker när de inte går omkring. Filmen handlar inte om någonting förutom att de går. Mycket frustrerande.

Dessutom har man gjort alla zombies extremt långsamma. Visst riktiga zombies ska vara långsamma det håller jag med om men här blir det löjligt. Ett spädbarn skulle kunna krypa ifrån dem utan problem vilket i sin tur gör att det aldrig blir spännande.

Nä, tyvärr har jag inget gott alls att säga om "The Dead" och om den ska få en plats i historieböckerna kommer det tyvärr att bli som årtusendets tråkigaste zombiefilm alla kategorier. Och det är ändå ett snällt omdöme.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Den som lämnat citatet "The best Zombiemovie of the year" som används på filmaffischen kan inte ha sett någon annan zombiefilm över huvud taget.

2. Filmen är förutom dålig full av ologiska händelser. Till exempel tar sig Brian genom ett ogenomträngligt område som inte ens den inhemska befolkningen tar sig igenom. Brian gör det på en eftermiddag. Sen kastar han sig över en mur som är dubbelt så hög som han själv för att ta sig in på en militärförläggning. Dåligt!

3. Jag såg filmen tillsammans med några kompisar och vi skrattade gott åt det vi såg. Hade jag sett den själv hade jag förmodligen stängt av halvvägs igenom den.


HANS-ÅKE LILJA (2012-05-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA