Seriös eller komedi? Vet ej.

FILMEN

Jag trodde till en början att man faktiskt försökt gjort en seriös film som på något sätt skulle blanda "Night of the Living Dead" och "Re-animator" men ack så fel det gick. Det enda man lyckats göra är att få till en film som blir en parodi på sig själv och en blandning av "Night of the living dead" och "Psycho". Bröderna i filmen bor i ett hus på en kulle och det blir många "Psycho-passningar. Och det är tyvärr ingen lyckad blandning.

Huvudpersonen Gerald Tovar driver en begravningsbyrå som han ärvt efter sin far som nyss gått bort. Efter fadern bortgång kommer det dock fortfarande leveranser från myndigheterna med säckar med något underligt i. Gerald blir nyfiken (och inser att pappan haft något avtal med myndigheterna som han inte visste om…) och upptäcker snart att det som finns i säckarna kan väcka de döda till liv. I stället för att göra sig av med detta och kanske meddela myndigheterna om att något gått snett börjar han experimentera med det och snart är hela begravningsbyrån och den intilliggande kyrkogården ett zombienäste. Mitt i allt detta kommer även Geralds bror Harold hem och kräver att få pengar av brodern.

Tyvärr blir det pannkaka av alltihop och man sitter mest och förundras över att de fick fortsätta med filmen. Någon borde ha insett att detta skulle bli skräp och satt ner foten och stängt ner inspelningen. Det hjälper inte ens att Jeffery Combs (från "Re-animator" filmerna) spelar Harald. Det blir skräp i vilket fall som helst. I rollen som Gerald ser vi Andrew Divoff och även om han är bättre än Combs räcker det inte.

Det jag har störst problem med är att jag inte vet om de är seriösa och att filmen faktiskt ska vara så dålig som den är eller om den är ett resultat av en dålig insats från alla inblandade. Oavsett blir det dåligt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmens originaltitel är "Night of the Living Dead 3D: Re-Animation" och jag antar att den visats I 3D vid något tillfälle.

2. Specialeffekterna lämnar tyvärr en hel del att önska.

3. Det är synd att man inte utnyttjar den underdelslöse zombien bättre. Kunde blivit kul.


HANS-ÅKE LILJA (2012-03-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA