Inte logisk men ack bra

FILMEN

När man ser en uppföljare hoppas man alltid att den ska ta vid där filmen innan slutade och spinna vidare på samma historia. Tyvärr är det oftast så att man istället får en film, med helt andra skådespelare, som endast är löst kopplad till den tidigare.

Så är dock inte fallet med "Fredagen den 13:e del 2". Här får vi till och med en resumé över hur första filmen slutade via en dröm som den enda överlevande från första filmen har och, det är till och med samma skådespelare vi ser. Sånt gillar jag.

Annars är handlingen rätt lik den i första filmen. Vi har några ungdomsledare som ska öppna ett läger. Den här gången är det dock inte Camp Crystal Lake (eller Camp Blood som det kallas av lokalbefolkningen) utan ett som ligger precis intill.

Naturligtvis nås de alla av ryktena om Jason och vad hans mamma gjorde fem år tidigare och det dröjer inte länge innan två av ungdomarna smiter över till Camp Blood över för att ta reda på hur det egentligen ligger till med alla rykten…

Resten av filmen är som man kan förvänta sig. Jason knallar runt och har ihjäl folk på det ena än det andra grymma sättet. Men, detta är precis vad jag förväntar mig. Det är precis vad jag vill ha. Är man ett fan av "Fredagen den 13:e"-filmerna är detta nämligen vad man kommit att förvänta sig av filmerna.

Man vill att hur snabbt de stackars ungdomarna än springer går Jason utan problem ikapp dem, man vill att de ska dö på ett grymt och visuellt sätt, som att till exempel få en machete i pannan eller spetsas av ett spjut. Detta är saker man förväntar sig få se när det gäller en "Fredagen den 13.e"-film.

Något man också förväntat sig är att Jason åker på stryk i slutet. Det händer naturligtvis även här men det gör inget, det är som det ska. Man vet att han kommer tillbaka i nästa film på ett eller annat sätt. Nej, det är inte logiskt men ack så bra det är.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består endast av en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. I en scen där några av ungdomarna ska åka in till stan säger en av ledarna att alla inte kan åka då man bara har två bilar. Efter att båda bilarna (fulla med ungdomar) åkt går en av de kvarvarande ut till ytterligare en bil för att hämta något. En liten miss eller…

2. I den andra "Fredagen den 13:e"-filmen har Jason ännu inte fått den hockeymask han har blivit känd för. Här nöjer han sig med att ha en tygsäck över huvudet.

3. I USA har "Fredagen den 13:e" fått mycket större genomslagskraft än här i Sverige. Där finns det allt ifrån serietidningar och böcker till figurer av Jason m.m.


HANS-ÅKE LILJA (2002-04-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Paramount
Ljud: Mono
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Biotrailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (3/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA