Sune is back!

FILMEN

Pappa Rudolf bestämmer sig, efter en del förvecklingar och missförstånd, att köpa en resa till Grekland i stället för att ta med familjen i husvagnen till Myggträsk på semester. Familjen blir naturligtvis överlycklig att slippa Myggträsk och i stället få sol och bad. Speciellt tjejtjusaren Sune. Han räknar med många sköna erövringar under semestern. Men när detta inte händer börjar han ifrågasätta sin tjejtjusarförmånga. Detta samtidigt som han måste hålla tyst om att Heddas, en av tjejerna han försöker tjusa, nya styvpappa inte alls äger hela anläggningen de är på utan i stället jobbar som simlärare.

"Sune i Grekland – All inclusive" är en riktigt rolig familjefilm. Man skrattar mycket. Man skäms lite lagom för pappa Rudolf och man tycker faktiskt lite synd om Sune. Filmen innehåller något för hela familjen och gör den därför till en utmärkt film för hela familjen att åtnjuta.

När det gäller skådespelarna är jag rätt nöjd med alla. Det är alltid lite svårt att få barn att bli riktigt bra och det gäller även här. Lite stakande och osäkerhet finns det men inte så man stör sig för mycket på det. Dessutom är Morgan Alling suverän som pappa Rudolf. Många klagade på att han tagit över efter Peter Haber men jag tycker han gör en strålande insats. Helt klart godkänt.

Ytterligare en film är redan på gång och det skulle inte förvåna mig om det blir fler efter det. Det enda som sätter stopp för denna ensemble att göra fler filmer om Sune är väl om barnen blir för gamla. Kan man fixa det är det bara att köra på. Eller varför inte en film om Håkan Bråkan? Han är minst lika rolig som Sune.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite vågat att låta Håkan svära i filmen. Det gillar jag.

2. Man kan inte låta bli att skratta åt pappa Rudolf.

3. Nästa film heter "Sune i vildmarken" och har premiär den 20 december.


HANS-ÅKE LILJA (2013-04-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA