Ett decennium av polisarbete

FILMEN

Säsong 10 av "På spaning i New York" bjuder inte på några större förändringar när det gäller skådespelare och karaktärer. Serien är nu inne i en lite lugnare del när det gäller den biten. Dock händer det en hel del med de karaktärer vi har. Både på det privata planet och jobbmässigt. På det privata planet så spirar kärleken. Både John och Rita samt Sipowicz och Connie blir par. Sipowicz och Connie flyttar dessutom ihop och alla som varit med så här långt vet att Sipowicz inte gillar förändring - det gäller även hans son Theo. Ihopflyttningen går med andra ord allt annat än smidigt.

John och Rita tar det lite lugnare och träffas men flyttar inte ihop. Naturligtvis går inte allt smärtfritt där heller och emellanåt känns det lite som om man parat ihop lite för många på stationen. Baldwin och Valerie är ju inte heller de främmande för att träffas privat. Det är egentligen bara Greg som inte har något på jobbet om man inte räknar kaptenen och receptionisten.

På tal om kapten Tony Rodriguez så har han en ganska otacksam roll. Han sticker mest ut huvudet från sitt kontor och frågar hur det går med de olika fallen eller så delar han ut nya. Visserligen ger man karaktärerna lite mer att göra när hans före detta fru dyker upp och det visar sig att hon fortfarande är drogberoende. Men på det hela taget börjar Tony tyna bort…

Dramatiskt värre är det dock för John under den här säsongen. Inte nog med att han träffar Rita privat, han blir dessutom anklagad för innehav av heroin och hittar sin pappa som också var polis efter att han tagit sitt liv. Som tur är så är ingen av karaktärerna i serien långsinta och även om saker som detta hänger med ett tag så är de oftast överspelade i avsnittet efter att det hänt. Känns lite underligt ibland men samtidigt bidrar det till att serien kan fokusera på polisarbete, vilket är det jag gillar mest med serien.

Säsongen avslutas med en av de största cliffhangers som man haft…vilket visar att serien fortfarande efter tio år håller hög standard.


EXTRAMATERIALET

Bilder från säsongen bjuds vi på men det är allt.


TRE SAKER

1. Imponerande att nu ha sett tio säsonger. Inte många serier rullar på så länge.

2. Under säsongen firade serien 200 avsnitt men det uppmärksammades inte.

3. Dianne Russel dyker upp i det näst sista avsnittet och hjälper Connie och Sipowicz i kampen för att få adoptera Connies systerdotter.


HANS-ÅKE LILJA (2013-04-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: Freemantle
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital
Bild: 1.33:1
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KOMEDIERNA