Döden i färg

FILMEN

När jag recenserade originalversionen av "Night of the Living Dead" skrev jag såhär.

Innan jag såg den var jag lite skeptisk, det ska jag villigt erkänna. En nästan 40 år gammal svartvit film. Kunde det vara något? Jo, det var det faktiskt. Att den är svartvit tror jag faktiskt är till dess fördel.

Nu finns filmen i en färglagd utgåva och jag ska villigt erkänna att helt fel blir det inte när saker och ting helt plötsligt fick färg. Visst det ser väldigt pastelligt ut och karaktärerna ser ut som om de använt alldeles för mycket puder men ändå, jag blev ändå positivt överraskad.

När det gäller omgivning, hus och så vidare ser färgläggningen bättre ut. Det är lite svårt att säga hur man reagerat om man inte vetat om att originalet var svartvitt men många gånger tänker man inte på det. Tyvärr så förlorar filmen lite av sin charm när den är färglagd. Det var mycket just att den var svartvita som gjorde den så läskig.

För övrigt är "Night of the Living Dead" en klassiker och många kommer säkert att tycka man skändat den i och med att man färglägga den. Jag håller dock inte med utan tycker det är ett kul initiativ. Dock skulle jag hellre se den svartvita om jag var tvungen att välja. Men man vet aldrig, den färglagd kunde ha blivit en succé.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av filmen i den svartvita original versionen samt en trailer för filmen, också den i färg. Det är riktigt kul att vi får både färg och svartvita varianten så man kan jämföra om man vill.


TRE SAKER

1. Blodet är tyvärr det som tjänat minst på att färgläggas, det ser inte speciellt trovärdigt ut.

2. När filmen färglades valde man medvetet att inte färglägga nyheterna karaktärerna ser på TVn.

3. "Night of the Living Dead" är förmodligen en av de filmer som släppts i flest versioner någonsin. Ett 10-tal olika klippningar finns det av filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-06-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: CCV
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Extramaterial:
Inkluderar även den ursprungliga svartvita versionen och en trailer.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA