Gängkrig och främlingshat i nya Falk

FILMEN

Nästa Johan Falk-film är här och man fortsätter i samma anda som den första filmen i andra omgången. Det är mycket action och det är mycket skjuta. Det har också blivit ett grymmare våld i filmerna än tidigare. Detta är dock bra. Filmerna känns mer påkostade och välgjorda. Den här gången är det gänguppgörelser, vapensmuggling och främlingsfientlighet som Falk och hans team har att ta sig an.

Det hela börjar med att två gäng skjuter på varandra i en park, mitt bland vanligt folk. Ett av deras offer är en femårig flicka som visar sig vara dotter till Dan Hammar, ledaren i en stor främlingsfientlig organisation. Händelsen får honom att gå över gränsen och starta det stora raskriget. Mitt i allt detta hamnar både Falk och hans grupp, men även Falks tjallare Frank och hans gäng. Dödssiffrorna stiger och Falk och hans grupp inser att de måste göra något, snabbt…

Filmen är som sagt full av action och jag gillar det jag ser. Det känns som om man lyft serien ett snäpp sedan de första filmerna. Det känns också som om alla inblandade lyft sina egna prestationer. Alla känns mer solida än i de första filmerna. Speciellt Jakob Eklund i rollen som Johan Falk. Fortsätter de sista fyra filmerna i samma stil kommer vi att ha en trevlig stund att se fram emot.

Är det något man skulle kunna klaga på så är det kanske Falks privatliv. Inte för att de inblandade skådespelarna gör ett dåligt jobb men för att det är rätt tråkigt. Falk känns otroligt platt privat. Här dyker hans styvdotters riktiga pappa upp efter 15 år och Falk blir knappt upprörd. Frun vill att pappan ska fixa vinden åt dem och Falk svarar med ett "Jaha". Nä, lite mer spänning privat kan han allt få.


EXTRAMATERIALET

Vi får trailers för ett gäng Johan Falk-filmer. Hade dock varit kul att se mer om hur filmen spelades in.


TRE SAKER

1. Det känns lite som om Frank är på väg att försvinna och det gillar jag inte.

2. Vi ser en MYCKET intressant händelse i den här filmen som innefattar Seth Rydell. Något jag inte förväntat mig…

3. Som Dan Hammar ser vi Eric Ericson och han är perfekt i rollen.


HANS-ÅKE LILJA (2012-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA