Sista men inte allra sista

FILMEN

I den för den här gången sista filmen om Johan Falk på DVD/Blu-ray (det kommer visserligen en film nummer tolv på bio nästa år, men det dröjer ett tag innan vi kan se den hemma) är det en rånarliga som Falk och gänget jagar. Fallet är dock större än så. Det visar sig nämligen att det finns en liga till, en liga som planerar rån som de sedan säljer till andra ligor som utför rånen. Detta gör att Falk och gänget till en början tror att det är en och samma grupp som utför alla rån.

Med hjälp av Seth kommer de dock rånarna på spåren och bit för bit lägger de nu ett pussel för att få fast rånarna, planerarna och pengatvättarna. En del av planen är att tvinga en ung pengatvättare att bli informatör och på så sätt bli deras väg in i gruppen. Något som håller på att sluta riktigt illa…

"Barninfiltratören" är riktigt bra. Vi får se dels fallet som utreds och dels Sophie och hennes relation med hennes informatör Seth som blir mer och mer komplicerad. Dessutom får vi se gruppens personliga problem. Det känns som om karaktärerna blir mer och mer fylliga. Vi får se mer av dem och vi bryr oss mer och mer om dem. Riktigt lyckat.

Filmen skulle lätt kunna vara den sista i serien även om den också lämnar en hel del öppet. Nu vet vi ju att det kommer en till i vår som är den sista för den här omgången. Vad som händer sen vet jag inte, men som det känns nu skulle jag lätt kunna se många fler filmer om Johan Falk och hans grupp.


EXTRAMATERIALET

Trailers för alla filmerna.


TRE SAKER

1. Tyvärr så slarvar man bort slutet av filmen. Det slutar spännande men direkt efter så kommer en trailer för film tolv som visar att samma karaktär som man fruktar ska dö i slutet av film elva fortfarande lever i film tolv. Slarvigt av bolaget att lägga upp det så.

2. Frank Wagner är tillbaka lite mer och jag gillar honom.

3. Filmen börjar mycket dramatiskt… och bra.


HANS-ÅKE LILJA (2012-12-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA