Inget vidare faktiskt…

FILMEN

När Vlad återvänder till Rumänien efter några år i Europa kommer han tillbaka till en hemby som inte är densamma som när han lämnade den. Folk dör och ingen verkar vara det minsta förvånad. Vlad har dock inga planer på att bara titta på utan bestämmer sig för att gå till botten med vad som egentligen hänt. När han gör det upptäcker han dock att det han egentligen inte tror på faktiskt är sant. Strigois finns faktiskt.

En Strigois är en form av en vampyr som till skillnad från vanliga vampyrer förutom blod även äter kopiösa mängder av mat. Efter att byborna slagit ihjäl den tyranniske Constatin Tirescu och hans fru har de nu kommit tillbaka som just Strigois. Tirescu verkar fortfarande ha några klara tankar medan frun bara äter allt hon kommer över. Men det slutar inte där, det ska visa sig att även andra i byn är Strigois...

Jag fick rätt bra vibbar inför "Strigoi". Den lanserades som en skräckkomedi och tankarna gick genast till filmer i stil med "Shaun of the Dead", men tyvärr är "Strigoi" inte ens i närheten av "Shaun of the Dead":s brillians. Rolig blir den aldrig utan den känns mest som en medioker skräckis som dessutom aldrig blir speciellt hemsk heller. Under dess 100 minuter långa speltid kommer jag på mig själv med att fler än en gång leta efter snabbspolningsknappen för att skynda på eländet. Så tråkigt är det faktiskt.

Skådespelarinsatserna är inte heller de speciellt imponerande. Jag har inte sett någon av de inblandade i något annat och det kan mycket väl bero på att de inte platsar i något annat än just detta långtråkiga spektakel. Så nä, se något annat i stället... Vad som helst duger faktiskt bättre.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bonusfilm som jag inte förstår mycket av. Jag antar att det finns något budskap man vill förmedla med det går mig helt förbi tyvärr. Vi får även en del bilder ur filmen men det är bara att konstatera att extramaterialet är precis lika tråkigt och underligt som filmen.


TRE SAKER

1. Filmen utspelar sig i Rumänien, men alla pratar obehindrat engelska...

2. Filmens omslag ser orättvist intressant ut och speglar inte alls filmen.

3. Filmen har fått några priser på diverse filmfestivaler men jag förstår faktiskt inte vad det är domarna tycker är så bra med den.


HANS-ÅKE LILJA (2010-12-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Njutafilms
Tema: Vampyrer
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Bonusfilm samt bilder från filmen.
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA