Absolut inget nytt Gossip Girl

FILMEN

I den lilla hålan Grace är high schools sistaårselever i full fart att klara av sina sista månader innan de tar examen. Det coola gänget får tillskott i form av Kaila (Rachel Melvin) som flyttat hit från New York. Skolans populäraste tjej Harper (Dreama Walker), sportkillen Adam (Jared Keeso), strulputten Cain (Greyston Holt) och den präktiga Beth (Emma Lahana) välkomnar Kaila mer eller mindre positiva. Det visar sig ganska snabbt att Kaila ser till så att gänget börjar lösas upp och det är inte svårt att lista ut att de så goda vännerna kommer att hugga varandra i ryggen för att få det de vill. Vem ska få hålla avgångstalet, vem får stipendium och vem kommer att klara sig med livet i behåll? De sju dödssynderna finns ibland dem alla frågan är bara vem som får stå för vilken synd.

På omslaget jämförs "Seven Deadly Sins" med succéserien "Gossip Girl" men det är verkligen bara bluff. Skillnaden mellan de två serierna är nämligen att skådespelarna och karaktärerna i just "Gossip Girl" är både trovärdiga och välspelade. Något man inte kan säga om personerna i denna film. Varken de unga eller de som spelar tonårsföräldrar är speciellt övertygande och det är mycket överspelande och himlande med ögon för att förstärka känslor, i stället blir det bara pinsamt.

Det här är ett typiskt tonårsdrama där man tror att tonåringar som ska se på det inte behöver något som är välskrivet och välspelat. Det händer sjukt mycket i avsnitt ett och i del två gör man allt för att försöka reda ut allt som de struliga tonåringarna ställt till för sig. Det är intriger deluxe men det är både för tunt och klyschigt. Jag köper varken storyn eller karaktärerna och det är synd för idén hade kunnat fungera, om man lagt ner lite mer arbete på att få det att flyta på bättre än vad det gör.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det märks att man inspirerats av "Gossip Girl". Bland annat får man som tittare hela tiden en kvinnlig berättarröst som leder oss vidare i handlingen.

2. "Seven Deadly Sins" är en tv-serie i två stycken 90-minuters avsnitt och kan lätt jämföras med filmer som gjorts just för endast tv, den håller alltså ingen vidare kvalité.

3. Serien har fått 15-årsgräns vilket jag verkligen inte kan förstå.


MARIA EREMO (2011-07-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA