Samma stil om Romeros zombiefilmer

FILMEN

McNaughtons "Haeckel’s Tale" är i samma stil om Romeros zombiefilmer. Tyvärr lever den inte riktigt upp till samma klass som dessa. Den är dock helt klart sevärd och passa bra in som ett avsnitt i "Masters of Horror".

Här får vi möta Ernst Haeckel som är besatt av att väcka de döda till liv igen. Tyvärr är han inte speciellt framgångsrik. På väg till sin fars dödsbädd tvingas han söka skydd för natten hemma hos en äldre man och hans unga hustru. Ganska snart märker vi att allt inte är som det ska i förhållandet och det visar sig att frun fortfarande har starka känslor för sig tidigare man.

Faktum är att hon fortfarande har intima träffar med honom. Ett ganska så normalt triangeldrama med andra ord, eller? Ja, kanske om det inte vore för den lilla detaljen att den före detta mannen sedan en tid tillbaka är död…

Då detta är en zombiefilm är det naturligtvis en hel del specialeffekter och i de flesta fallen har de lyckats bra. Det som inte funkar för mig är spädbarnet. Det ser väldigt plastigt ut och inte direkt trovärdigt.


EXTRAMATERIALET

Här får vi en bakom kulisserna film om hur scenen med hunden blev till. Ni som sett filmen vet vilken scen jag pratar om. Kul att se hur den gjordes.

Vi får även här en massa intervjuer med diverse medverkande. Hela 26 minuter får vi. Det är alltid kul att höra lite om vad folk i filmen tycker och tänker men personligen skulle jag vilja ha mer bakom kulisserna-material. Kanske lite storyboardsjämförelser med hur filmen till slut blev?


TRE SAKER

1. Det är synd att man slarvat lite när man skapat zombiebabyn. I en film men i övrigt bra effekter ger den en besk eftersmak.

2. Som i alla avsnitt av "Masters of Horror" innehåller även denna film en del nakenhet. Det ger en lite känsla av 80-tals skräckfilm där det alltid ingick ett gäng lättklädda ungdomar som mördaren gick lös på.

3. Något som är lite frustrerande med "Masters of Horror"-filmerna är att Njutafilms valt att ha delar av omslagstexten röd mot en svart bakgrund. Gör det mycket svårtläst.


HANS-ÅKE LILJA (2006-09-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital Stereo
Bild: 16:9 Anamorfisk Widescreen
Extramaterial:
Bakom kulisserna, Intervjuer (26 min), Trailers och Biografier
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA