Männen som gör uppror

FILMEN

Helt oförutsätt börjar män ha ihjäl sina fruar. Det sker helt oprovocerat och de gör heller inget för att dölja vad de gjort. Alla påstår de att det var Gud som sa till dem att ha ihjäl sina fruar. Snart börjar detta fenomen sprida sig och män börjar ha ihjäl kvinnor i alla åldrar utan att de egentligen vet varför eller vilka dessa kvinnor är.

Alan och Barney är specialister på virus och kallas nu in för att lösa gåtan. Deras resultat visar på att det är någon eller några som skickat ut ett virus som gör män våldsamma och sen har ihjäl alla kvinnor de ser. Planen är sen att när väl alla kvinnor röjts ur vägen så ska män(iskorna) självdö, de ska med andra ord utrotas.

Alan och Barney jobbar för brinnande livet för att hitta en lösning innan det är för sent men i och med att de själva är män gäller det att de inte blir smittade de också. Till slut går det dock så långt att Alan inte vågar träffa sin fru Anne och dotter Amy av rädsla för att skada dem.

"The Screwfly Solution" som filmen heter efter ett virus som Alan och Barney använder för att få en flugart att sluta föröka sig är rätt skrämmande samtidigt som den även är lite överdriven emellanåt och då kanske framför allt slutet. Jag gillar dock idén skarpt och det är många scener som är både dråpliga och skrämmande på samma gång.

Huvudrollerna görs av Jason Priestley (Alan) som nu vuxit upp från sin roll i "Beverly Hills" och Elliott Gould (Barney) som alltid är bra. I rollerna som Alans fru och dotter ser vi Kerry Norton och Brenna O’Brian som båda sköter sig bra och gör vad man kan förvänta sig av dem.

"The Screwfly Solution" passar alldeles utmärkt i en serie som "Masters of Horror" och den har definitivt alla kriterier som ett avsnitt i serien behöver.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet innehåller två dokumentärer. Dels den obligatoriska (när det gäller "Masters of Horror") som handlar om filmen generellt och dels en som förklarar hur utrotarna gjordes. Båda får klassas som lite småintressanta och nej, jag tänker inte avslöja vilka utrotarna är.

Vi bjuds även på kommentarspår, manus samt ett bildgalleri.


TRE SAKER

1. Elliott Gould ser verkligen skabbig och sliten i den här filmen. På ett bra sätt.

2. Priestley imponerar faktiskt. Jag associerar honom fortfarande med "Beverly Hills" men här visar han att han gått vidare.

3. Kolla scenerna från filmer som försökspersonerna i labbet får titta på så kommer ni att känna igen några från ett tidigare avsnitt av "Master of Horrors", ett från första säsongen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-06-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The Cinematic Solution: The Making of the Screwfly Solution, The Exterminators: A look behind the special effects, Commentary featuring director Joe Dante and Writer Sam Hamm, The Screwfly Solution script & Photo gallery
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA