I politiken gäller det att äta eller ätas…

FILMEN

"The Washingtonians" är ett sällskap som få vet om. Deras egenutnämnda uppgift är att bevara minnet av George Washington men även dölja vem han verkligen var. När Mike och Pam går igenom hans mormors hus efter att hon dött hittar de en tavla på just George Washington. Mike minns den sen han var liten och att han alltid skrämts av den. När de nu tittar närmare på den hittar de ett brev bakom duken. En upptäckt som ska visa sig vara förödande…

I brevet erkänner nämligen Washington att han är kannibal och tycker om att äta små barn och sen göra bestick av deras ben. Mike är först tveksam till om brevet är autentiskt men när han visar det för de lokala myndigheterna i form av mannen som hjälper honom med pappersarbetet efter hans mormors bortgång reagerar han starkt och försöker övertala Mike att ge honom brevet. Mike vägrar och det är då problemen börjar.

Mannen är nämligen medlem i The Washingtonians och de kommer att göra allt i deras makt för att förhindra att Mike gör brevet offentligt. Det skulle, som de säger, förändra hela den amerikanska historien. Dessutom tycker The Washingtonians att Mike och hans familj skulle passa riktigt bra som middag på deras kommande fest…

Jag är lite kluven inför vad jag ska tycka om "The Washingtonians". Dels är det rätt fascinerade att tänka sig att George Washington skulle ha varit kannibal men samtidigt känns den allt för överdriven. Framförallt när det gäller själva middagsscenerna. De känns överdrivna och inte alls speciellt imponerande när det gäller specialeffekterna. Nä, "The Washingtonians" duger som en timmes underhållning men där tar det stopp tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Specialeffekterna består av två dokumentärer. En som handlar om hur filmen gjordes och den är faktiskt rätt heltäckande. I den andra väljer man att fokusera på hur skådespelarna sminkades och kläddes för att se ut som man gjorde på George Washingtons tid. Tyvärr känns detta helt ointressant.

Vi får också kommentarspår, manus samt ett fotogalleri.


TRE SAKER

1. Det är synd att man inte tonade ner matscenerna. Det hade filmen tjänat på. Nu blir det närmast komiskt istället för läskigt.

2. Omslaget är rätt snyggt med blodet rinnandes ur Washingtons mungipa.

3. Slutet på filmen kan inte ses som något annat än ett inlägg i dagens amerikanska politik och jag är tämligen säker på att de inte är speciellt förtjusta i George Bush…


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Feast On This: The making of The Washingtonians, Wigs, Teeth and Powder!: The makeup effects of The Washingtonians , Audio commentary with director Peter Medak and writer/star Johnathon Schaech, Photo gallery samt Screenplay (DVD-ROM)
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA