Pingviner man helst ser i små doser

FILMEN

"I pingvinerna från Madagaskar" är det, precis som titeln indikerar, just pingvinerna från "Madagaskar" och "Madagaskar 2" som har huvudrollerna. Det vi bjuds på är först och främst två korta avsnitt som handlar om hur pingvinerna dels ska hjälpa övriga djur på zoo att få popcorn och dels hur de letar reda på Maurice som försvunnit. Dessa två avsnitt är avsnitt 15 respektive 1 i den TV-serie som nu visas på Nickelodeon.

Och visst är det kul det ska man inte sticka under stolen med men är det så kul att det funkar som egen TV-serie? Nej, det tycker jag inte. Huvudpersonerna från filmerna lyser med sin frånvaro och man inser rätt snabbt att de behövs för att det ska bli riktigt bra. Pingvinerna är trots allt bara birollsfigurer. Maurice är som sagt med och det är även Kung Julien och Mort, den lilla söta från filmerna.

Utöver dessa två avsnitt får vi även en julspecial vilket ju passar rätt bra nu. Dock ska man notera att detta är samma som finns med som extramaterial på första "Madagaskar"-filmen och har man inte den DVD:n är det toppen att den finns med här, men har man redan sett den är det inte mycket att hetsa upp sig över.

Så, även om jag gillar "Madagaskar" och speciellt pingvinerna funkar de inte som huvudrollsinnehavare. Nu blir avsnitten väldigt lika varandra och man tröttnar snabbt vilket är trist då pingvinerna är riktigt kul i sin rätta miljö, filmerna.


EXTRAMATERIALET

Extramaterial finns det gott om men tyvärr är det mest larv. Vi får lära oss prata swahili, vi får lära oss dansa som Alex och vi får se en "Madagaskar"-inspirerad djurpark. Sen får vi naturligtvis även de vanliga trailerna för andra Dreamworksfilmer och en massa musikvideos från "Madagaskar"-filmerna.

Mycket men inte speciellt intressant med andra ord.


TRE SAKER

1. Jag får känslan av att det är något annorlunda med hur Maurice animerats här och hur han animerats till filmerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad men något är det.

2. Total speltid för DVD:n är 35 minuter… och då räknar jag inte med extramaterialet.

3. Det är hårfint att denna DVD måste ses som en bluff. Det är inte mycket vi får vad gäller själva "filmen" och extramaterialet består mest at återanvänt material och det känns lite för lite med tanke på vad den kostar.


HANS-ÅKE LILJA (2009-12-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA