En transportsträcka till nästa del

FILMEN

Fem år efter att händelserna i första "Terror på Elm Street"-filmen tar plats flyttar Jesse Walsh med familj in i huset på 1428 Elm Street. Rätt snart så börjar han få mardrömmar om Freddy och den här gången visar det sig att Freddy är ute efter mer än att bara ha ihjäl Jesse. Den här gången har Freddy tröttnat på att existera i drömmarnas värld, den här gången vill han komma ut i verkligheten.

För att göra detta behöver han Jesses hjälp. Naturligtvis stretar Jesse emot men som alla vet kan Freddy vara ganska övertygande. Jesse börjar vakna upp på det ena konstiga stället efter det andra och efter sig lämnar han ett blodkantat spår och diverse lik.

Allt ser med andra ord ut att gå Freddys väg… Det enda han inte räknat med är att Jesse skulle bli kär och att någon skulle bli kär i Jesse. Och som alla vet går ondska och kärlek inte så bra ihop. Frågan är bara vem som är starkast, kärleken eller Freddy …

"Terror på Elm Street 2" är tyvärr en av de svagare filmerna i serien och det tror jag till stor det beror på att man gått ifrån hela "Terror på Elm Street" konceptet lite. Freddy ska inte finnas i verkligheten utan han ska hålla sig till drömmarna.

När det gäller skådespelarinsatserna i "Terror på Elm Street 2" så får de godkänt men inte så mycket mer. Robert Englund som Freddy är, som alltid, en fröjd att se men de andra…nja, de håller inte riktigt hela vägen.

Något som dock är roligt att se är att Freddys makeup har förfinats lite inför "Terror på Elm Street 2" och man får se lite mer av det här. Det är kul! "Terror på Elm Street 2" får annars mest ses som en transportsträcka till nästa del i serien.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består bland annat av fyra små dokumentärer där man dels talar om att göra uppföljaren, Freddys fans, Freddys makeup och att ha en manlig huvudrollsinnehavare.

När det gäller den manliga huvudrollsinnehavaren har de tydligen fått en hel del kritik för att "Terror på Elm Street 2" ska vara en homoerotisk skräckfilm. När jag såg filmen var det inte något jag tänkte på men så här i efterhand när de nämner det kan jag inte annat än att hålla med lite…vill man att den ska vara homoerotisk behöver man inte kämpa för att få den att bli det.

Vi får även info om de medverkande, en trailer samt något som heter "Jump to a Nightmare". Det sista är samma sak som att välja ett kapitel i filmen förutom att här väljer man vilket mord man vill se.


TRE SAKER

1. Mark Patton som spelar Jesse slog aldrig igenom i någon större utsträckning men han kan alltid skryta om att han slog ut Brad Pitt, John Stamos och Christian Slater när det gällde rollen i "Terror på Elm Street 2".

2. Till DVD-utgåvorna valde tyvärr Sandrews att göra alla omslagen i samma stil. Jag säger tyvärr för att originalaffischerna var så mycket snyggare. Faktum är att affischen till del 2 var en av de snyggaste…

3. När filmen gick på bio i Sverige var den nedklippt med hela fem minuter. DVD:n ska dock enligt uppgifter vara så gott som oklippt.


HANS-ÅKE LILJA (2002-11-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Sandrew Metronome
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
"Jump to a Nightmare", Cast & Crew, Dokumentär och Originaltrailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA