Inget att vara stolt över

FILMEN

"Freddy’s Nightmares – The Series" är en sådan där typisk serie där man försöker tjäna pengar på något som gått bra men med minsta möjliga insatts.

Första avsnittet, "No more Mr. nice guy", (på den här DVD:n finns seriens tre första) beskriver hur det gick till när Freddy blev Freddy. Det vill säga när han frikändes på grund av en teknikalitet för barnamord och föräldrarna till barnen tog lagen i egna händer och brände honom till döds.

Även om man inte följer filmernas historia till 100% så duger det. Problemet här är att man återigen inte velat lägga ner några pengar. Både dekoren och skådespelarna ser ut att vara inlånad från någon av dessa såpor som visas under dagtid. Det hela känns mest pinsamt och jag kommer på mig själv att gång på gång undra varför Robert Englund gick med på att spela Freddy i serien.

Till saken hör att efter första avsnittet ser vi knappat av Freddy något mer. Han dyker upp och levererar några "one-liners" men det är också allt. Avsnitten utspelar sig visserligen i Springwood och innefattar drömmar men utöver det är de som vilket avsnitt som helst av till exempel "The Twilight Zone".

Det andra avsnittet som döpts till "It’s a miserable life" gör sig verkligen förtjänt av namnet. Aldrig har väl 45 minuter känns så långt. Avsnittet börjar med att vi får se en kille som är trött på sitt jobb på en hamburgerrestaurang men fortsätter sen med en massa obegripliga drömsekvenser. Att drömmarna är obegripliga gör kanske inte så mycket men de leder inte till något. Vi får liksom inte någon ordentlig förklaring till vad det är som händer och varför.

Sista avsnittet är det som trots allt är bäst. Inte för att det är ett bra avsnitt utan mer för att det faktiskt har en ordentlig handling och för att det ser lite proffsigare ut än de andra. "Killer instinct" som det heter hade lätt platsat i just "The Twilight Zone".

Trots allt detta visades 44 avsnitt mellan 1988 och 1990. Av dessa verkar bara de tre första överlevt till DVD och det är nog lika bra det. "Freddy’s Nightmares – The Series" är inget de inblandade kan vara stolta över.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av bland annat av en text som handlar om hur Freddy blev Freddy, "The Legacy of Freddy Kruger". Dessutom får vi ett fotogalleri med bilder från filmerna samt bilder på saker som har med "Nightmare on Elm Street" filmerna att göra. Bland annat dockor och ljusslingor. Inget att hurra över direkt.


TRE SAKER

1. På omslaget till DVD:n står det "Images used are generic & do not necessary appear in episodes". Min gissning är att man använt bilder från filmerna för att spara pengar och för att de ser bättre ut. Ytterligare ett bevis på seriens kvalité.

2. Serien visades alltså i 44 avsnitt under två säsonger men enligt IMDB.com var Robert Englund endast med i 20 avsnitt. Hur man löste det sen har jag ingen aning om.

3. Om man vill se serien finns det, förutom DVD:er på den svarta marknaden, endast en del avsnitt utgivna på VHS. Tyvärr får man leta rätt bra för att hitta dem.


HANS-ÅKE LILJA (2003-06-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2003
Bolag: Warner UK
Ljud: Mono
Bild: 4:3
Extramaterial:
Freddy merchandise, Photo gallery och The Legacy of Freddy Kruger
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA