Mer av samma men med viss utveckling

FILMEN

I den andra omgången av denna moderna "Vänner"/"Seinfeld"-variant handlar det fortfarande om kärlekskrångel för Jess (Zooey Deschanel) och hennes tre rumskompisar Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) och Winston (Lamorne Morris). Faktum är att det största krånglet är mellan Jess och Nick, som hade lite vibbar redan i första säsongen, men som i denna blommar ut till en relation som från en början - enligt dem själva - är orealistisk, sen hemlig och sen öppen med tillhörande komplikationer.

Den eviga tjejtjusaren Schmidt fick ju ihop det med Jess modellkompis Cece (Hannah Simone) under förra säsongen som fick en abrupt paus när Schmidt bröt själva... glädjepinnen, och när väl gipset åker av faller förhållandet ihop. Schmidt försöker enligt konstens alla regler att få tillbaka Cece - även om han hinner med lite andra kvinnor under tiden - vilket blir allt svårare och svårare då hon efter ett tråkigt besked bestämmer sig för att lyda sin mamma och bli bortgift enligt den indiska traditionen.

Den enda som egentligen inte har något krångel är Winston, som visserligen har krångel på sitt eget sätt, men ju längre säsongen går ju mer ointressant blir karaktären. Men samtidigt skulle man säkert sakna honom i fall han inte var kvar.

I grova drag kan man säga att "New Girl" puttrar på utan att vara varken bättre eller sämre än sin första säsong. Visserligen känner man karaktärerna lite bättre nu och de har utvecklats en smula, men den jämna kvaliteten är kvar. Det är en mysig och trevlig serie att sjunka in i. I det här fallet handlar det om 25 stycken 22-minutersavsnitt i traditionell sit-com-tappning. Med tydliga karaktärer och en skön dialog har "New Girl" hittat en formel som fungerar.


EXTRAMATERIALET

Det är inte direkt proppfullt med extramaterial. Dryga sex minuter med bortklippt material, några minuter med det mesta Schmidt klämmer ur sig i säsongen, och så ett montage av bloopers. Egentligen ingenting att orda speciellt mycket om.

Utöver detta finns ett kommentarspår till avsnittet "Cooler" som måste sägas är vändpunktsavsnittet för förhållandet mellan Jess och Nick. Dessvärre är kommentarspåret i stort sett helt fokuserat kring detta avsnitt och inte om hela säsongen, vilket jag hade misstänkt. I brist på en summerande bakomfilm kunde detta kommentarspår fyllt det hålet, men så var det inte.


TRE SAKER

1. Den svenska dängan "Cotton Eye Joe" med Rednex spelas i ett "känsligt" ögonblick i säsongen.

2. Det är ganska gott om gästskådespelare under säsongen, där de största namnen borde vara Jamie Lee Curtis och Rob Reiner som spelar Jess föräldrar. Andra bekanta namn är Rob Riggle, Carla Gugino, Jeff Kober, Olivia Munn, Josh Gad och Taylor Swift.

3. Om serien hade gjorts tio år tidigare hade burkskratten varit ett faktum. Nu är det man själv som för stå för skratten. Det är både bra och dåligt, för på något sätt kan jag sakna pålagda skratt samtidigt som jag inte gör det!


ANDERS JAKOBSON (2014-04-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA