Udda kärlek ur olika vinklar

FILMEN

Vid första anblicken verkar "Bröllopsnatten" vara en komedi men faktum är att även om den har en hel den komiska inslag är den lika mycket en dramatisk historia som en komisk. När filmen börjar befinner vi oss på ett bröllop och bevittnar hur en man och en kvinna just börjat prata med varandra.

Vi ges intrycket av att de inte känner varandra men ju mer de pratar desto mer inser vi att de faktiskt känner varandra. Vi får även se hur klippen från nutiden blandas med äldre klipp där ett ungt par lär känna varandra och uppenbarligt blir kära i varandra.

Deras samtal fortgår och vi inser nu att de tänker tillbringa natten ihop på kvinnans hotellrum och detta fast de båda redan har förhållanden. De lever i dock i nuet och har inga tankar på sina respektive.

Ju längre natten pågår så inser vi att mannen och kvinnan tidigare varit gifta och att det yngre paret vi sett bilder på är samma par som vi nu ser mer än 10 år senare. Då var de ett par, nu bor hon i England med man och tre barn och han i USA med flickvän. Fast just i natt är allt det glömt.

Filmen byggs upp på ett mycket bra sätt och vi får sakta lära oss vad som händer och vilken relation karaktärerna har till varandra. Filmen är också inspelad på ett mycket speciellt sätt. Bilden är nämligen delad i två och vi ser hela tiden två bilder på TV:n. Den ena visar mannen och den andra kvinnan och det gör att vi hela tiden ser bådas reaktioner samtidigt.

Man har även klippt ihop det väldigt snyggt. Ibland ser det ut som om karaktärerna står en bit från varandra och ibland är de alldeles bredvid varandra. Några gånger vandrar de till och med över i varandras bild. Mycket snyggt och effektfullt gjort.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarspår och intervjuer med skådespelarena men framför allt en demo som regissören gjorde för att visa hur han ville förverkliga upplägget med en delad skärm där båda karaktärerna bevakades hela tiden. Mycket intressant att se.


TRE SAKER

1. I slutscenen sitter huvudpersonerna i varsin taxi som sen smälter ihop till en. Just den scenen är otroligt snyggt gjord.

2. En enruteversion av filmen klipptes också ihop men den visades bara på TV och finns i dagsläget inte på DVD.

3. Karaktärerna har inga namn i filmen utan omnämns bara som mannen och kvinnan i eftertexterna och rollistan.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Atlantic
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår, Making of... och Intervjuer
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA