De yngres favoriter

FILMEN

Degeneration X eller DX som de kallas i vanliga fall består av Triple H och Shawn Michaels. Både som tag team och enskilda brottare är Tripple H och Shawn Michaels bland de största namnen inom WWE. Men trots det gillar jag dem inte när de kör sin DX-grej. När de två kommer ihop sig är det som om de går tillbaka till barnaåren och det hela blir en show för småbarn. Det fjantas och stojas och det blir bara löjligt.

Varför två så erkända brottare går med på att så totalt förlöjliga sig har jag ingen aning om men som det ser ut går de hem i USA och då framförallt bland den yngre publiken. Personligen tycker jag Triple H och Michaels borde inse att detta inte förstärker deras image som brottare. Det får dem mer att hamna samma fack som bland annat The Bushwackers gjorde när det fanns.

Hur som helst finns de och som sagt så går de hem i USA. På denna DVD som fått namnet "New & Improved DX" bjuds vi på fyra matcher. Först får DX möta The Spirit Squad som är hela fem till antalet. Därefter tar de sig an far och son McMahons som dock först skickar in ett gäng brottare för att mjuka upp DX och sen själva gå in och få uträkningen.

Sen får vi även se dem delta i en lagmatch på Survival Series där de får hjälp av CM Punk, Matt och Jeff Hardy i kampen mot Randy Orton, Edge, Gregory Helms, Mike Knox och Johnny Nitro. Sen avlutas DVD:n med att de möter Legacy på Summer Slam 2009.

När det gäller matcherna får de godkänt men eftersom själva DX-konceptet är så tråkigt, vilket de som tur är inte visar i sin fulla blom här, blir även matcherna tråkigare än de förtjänar. Personligen önskar jag att även DX fick ett slut nu i och med att Shawn lagt karriären på hyllan.

Gillar man å andra sidan DX kommer man definitivt att få sitt lystmäte stillat med denna DVD. Här är det DX högt och lågt, men för oss andra finns det bättre WWE-titlar.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Shawn Michaels och Tripple H är egentligen rätt olika brottare och det känns inte helt logiskt att de kör ihop.

2. I DVD:ns inledning känns det som om DX är mer barnförbjudna än de är idag. Här visar de rumpan och liknande medan de nu känns mest som något från Disney Channel.

3.Det positiva med DVD:n är att man mest ser DX brottas och det gör de bra. Det är allt runt omkring som är för mycket.


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA