Ännu en tecknad zombieserie blir filmad

FILMEN

"The Walking Dead" har blivit en braksuccé och sannolikt nått ut till fler människor än den tecknade förlagan. Vissa kanske inte ens vet att den baseras på en serietidning som passerat över 100 nummer vid det här laget, varav tv-serien endast kommit runt 20 nummer in i historien. "Remains" bygger också på en tecknad zombieserie, men den gjordes enbart i fem nummer. Serien skrevs av Steve Niles som även ligger bakom vampyrserien "30 days of night" som också blivit film.

"Remains" är dock en betydligt mindre film, gjord som ett original för den lilla amerikanska kabelkanalen Chiller som specialiserat sig på skräck, men som till större delen enbart visar maratonsändningar av olika tv-serier. En tv-film alltså, och det brukar betyda en kvalitet som inte direkt imponerar. Så är det även i detta fall, då det känns att det är en tv-produktion - lite stelt sådär, men ändå med gott om splattriga effekter.

Storyn i sig imponerar heller inte så värst mycket. Det är ett tämligen klassiskt zombieupplägg som vi kan vid det här laget: en smitta bryter ut, en begränsad mängd människor håller fort på ett ställe, får lite support av några militärtyper och klarar sig (kanske) till slutet. Ja, har ni sett några zombiefilmer tidigare så har ni sett även "Remains". Filmen har tyvärr inget nytt att bidra med till genren så för en luttrad zombiefilmstittare finns det faktiskt ingenting av värde att plocka med sig från filmen.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ett litet problem som de flesta zombiefilmer brottas med är hur man på ett logiskt sätt ska förklara hur smittan uppstår. I detta fall handlar det om att en stor mängd kärnvapen ska förstöras, men det går åt helvete och hela världen strålas, vilket lite ologiskt nog leder till att de flesta människor på nolltid förvandlas till blodtörstiga och halvruttna zombies. Jo just det.

2. En liten behållning är att Miko Hughes gör en roll. Miko debuterade som treåring i "Jurtjyrkogården" 1989 och har faktiskt gjort filmroller varje år sedan dess med undantag för 2009, 2010 och i år.

3. Den numera väletablerade Lance Reddick gör också en roll i filmen.


ANDERS JAKOBSON (2012-11-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA