Säsongens blodigaste?

FILMEN

"Pelts" är ett av de blodigaste avsnitten i säsong två av "Masters of Horror". Vi får se folk skinnflå sig själva, fastna i fällor med ansiktet och så vidare. "Pelts" är också ett av säsongens bästa avsnitt.

Vi får se hur pälshandlaren Jake (otroligt bra spelad av sångaren Meat Loaf) kommer över några pälsar. Pälsar som är så fina att han aldrig tidigare sett något liknande. Han ser det som sin chans att tjäna stora pengar men också som en chans att få Shana (kvinnan i hans drömmar) intresserad av honom. Shana jobbar på strippklubben där han är stammis och han har länge försökt få till det med henne men hon i sin tur är totalt likgiltig för hans försök. Nu ser han dock sin chans.

Han syr en pälskappa av alla pälsarna och erbjuder henne att bära den på catwalken under en stor visning. Hon nappar naturligtvis då pälsen är omöjlig att stå emot. Vad varken hon eller Jake vet är att alla som kommer i kontakt med pälsen går en grym död till mötes. Det är här skinnflåningen och ansikten i djurfällor kommer in.

Slutet av filmen är nog det grymmaste och blodigaste i "Masters of Horrors" historia och man sitter på nålar hela tiden. Både Meat Loaf och Ellen Ewusie (som spelar Shana) gör sina roller mycket bra och även om jag sett Meat Loaf i andra roller kan jag inte låta bli att imponeras av hans skådespelartalanger.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en dokumentär om hur filmen gjordes och ytterligare en annan om hur en speciell scen där en kvinna syr ihop sina ögon och mun spelades in. Speciellt intressant är det att se hur specialeffekterna när det gäller själva syendet gick till. Riktigt snyggt gjort.

Vi får också kommentarspår och manuset till avsnittet.


TRE SAKER

1. I inledningstexten står Meat Loaf listad som Meat Loaf Aday. Varför vet jag inte men kanske heter han så på riktigt? Någon som vet?

2. I en av rollerna ser vi John Saxon som många säker känner igen från bland annat "Terror på Elm Street" och han gör sin roll här galant.

3. "Pelts" är också ett av de mer erotiska avsnitten under säsong 2.


HANS-ÅKE LILJA (2007-02-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Sewn Together - Interviews with the cast and crew, Fleshing it Out - The Making of Pelts, Audio Commentary with writer Matt Venne & DVD-ROM screenplay
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA