Originalitet önskas

FILMEN

Jag tänkte inleda med att skärskåda de citat ur recensioner som finns på omslaget till "Babysitter Wanted" och ge mina repliker.

"Without a doubt one of the best films I have seen in the past ten years" (horror-movies.ca)
- Min replik: Har du sett någon annan film under de senaste 10 åren?

"A kick-ass film and one of the best horror movies of the year" (slasherpool.com)
- Min replik: Nej.

"Check this one out - it has all the right ingredients to make the perfect horror blend" (horror-movies.ca)
- Min replik: Nej, filmen har exakt samma gamla vanliga ingredienser som man sett i en miljard skräckfilmer tidigare.

Den värsta grodan står dock filmbolaget CCV själva för i baksidetexten:

"Kritikerrosad bioproduktion och välproducerad skräck film!" [sic]
- Min replik: Om räknar läsare på en kanadensisk skräckfilmssajt som kritiker så är den rosad, men någon bioproduktion är det inte. Grådassig bild och mina efterforskningar hittar att filmen visats på två festivaler och gått upp på bio i en (1) amerikansk stat. I övrigt har den gått direkt till DVD.

En ren och kristen tjej börjar på college och får dela rum med en pårökt och skabbig brutta som inte ens har en säng att ge sin nya rumskompis. För att få ihop pengar till att köpa en sådan tar den kristna tjejen jobb som barnvakt. Barnet hon ska vakta är mycket märkligt och har enormt konstiga matvanor. Samtidigt är det någon läskig skummis som stalkar vår huvudperson och gör en attack när hon vaktar barnet för första gången. Men vem är läskigast - skummisen eller barnet?

Filmen startar långsamt och är allt annat än otäck, sen skruvas den till lite och efter en hyfsat oväntad twist börjar den ta fart och blir både blodig och slafsig. Men den blir aldrig bra. Man har sett det förr för många gånger och "Babysitter Wanted" tillför ingenting till genren, oavsett vad några läsare utan smak på en hemsida tycker.


EXTRAMATERIALET

Ingenting.


TRE SAKER

1. Den mänskliga kroppen återhämtar sig remarkabelt snabbt i skräckfilmer. Trots att man fått en krok i foten eller blivit huggen i ryggen med en yxa kan man röra sig obehindrat.

2. Två karaktärer i filmen har repliker där de bara upprepar var sitt ord. Den ena säger "Evil" och den andra säger "Hungry".

3. Vid ett par tillfällen i filmen börjar karaktärerna prata för sig själva. I något fall är det för komma med den obligatoriska förklaringen till vad som händer, men i de andra fallen är det helt enkelt för att scenerna i sig inte klarar av att stå på egna ben. Känns som nybörjarmisstag i manusskrivandet.


ANDERS JAKOBSON (2010-04-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA