Jag hade nog väntat mig mer…

FILMEN

I "Valerie on The Stairs" besöker vi ett härbärge för opublicerade författare. Här får alla med författardrömmar bo gratis och det enda kravet är som sagt att man inte tidigare publicerats. När vi kommer in i handlingen får vi se hur Rob flyttar in. Han jobbar på sin femte bok och behöver få lugn och ro för att slutföra den. Denna ska, enligt honom själv, bli den som han äntligen ska få publicerad.

Nu ska det dock visa sig att det inte är fullt så lätt att få det lugn han behöver för att skriva. Titt som tätt hör han en kvinna som sitter ute i hallen och gråter. När han går för att titta ser han först inget men efter några gånger visar hon sig för honom. Hon ber honom om hjälp men innan han hinner fråga vad det är hon behöver ha hjälp med dras hon in i väggen av en figur som ser minst sagt underlig ut. Han ser ut som en blandning mellan människa och monster.

När Rob frågar de andra i huset om de sett någon kvinna eller om de vet vem Valerie, som hon heter, är förnekar de all kännedom om henne. En dag får dock Rob syn på ett manus till en bok som handlar om just Valerie, hans Valerie och han förstår då att alla i huset är inblandade i mysteriet med Valerie i trappan.

"Valerie on The Stairs" är inte något favoritavsnitt men det är ändå sevärt. Inte minst för att vi ser Christopher Lloyd (Doc i "Tillbaka till framtiden"-filmerna) som en av de boende i huset och Tony Todd (från bland annat "Candyman" men även en hel del TV-serier) som monstret. Sen går det inte att förneka att jag väntat mig lite mer av "Valerie on The Stairs" i och med att den är baserad på en historia av Clive Barker…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarspår, storyboards, biografi över Mick Garris samt två dokumentärer. Den ena är rätt generellt om filmen medan den andra fokuserar mer på specialeffekterna. Båda är rätt intressanta men då avsnittet i sig inte var det bästa blir även dokumentärerna om det lite avslagna.


TRE SAKER

1. Manuset till "Valerie on The Stairs" är skrivet av Mick Garris som även är fadern till hela "Masters of Horror"-konceptet.

2. Håll ögonen på brevet i början av filmen. Det är daterat den 29 februari 2007 som är ett datum som inte finns i och med att 2007 inte var ett skottår.

3. Om ni kollar närmare på filmaffischen som Christopher Lloyds karaktär visar för Rob ser ni att Alan Smithee är listad som regissör. Tydligen är det ett namn man inom filmbranschen brukar använda när en regissör inte längre vill förknippas med sin film.


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Spine Tingler: making of featurette, Jump Scare: editing featurette, Audio commentary with writer/director Mick Garris & Storyboard gallery
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA