Greatest hits utan YouTube

FILMEN

Jag måste säga att det kändes lite märkligt med ännu en samling med Galenskaparna After Shave-klipp bara ett drygt år efter "Greatest Hits on YouTube", men "Go'bitar" är faktiskt ingen ny samling. Det är ursprungligen två VHS-volymer som släpptes 2000/2001 som nu blivit en DVD, dock utan att passera någon sorts digital restaurering så det är alltså den gamla VHS-mastern som använts, vilket leder till en lite småtrist bild med vissa störningar.

Som stort GAS-fan kan jag de mesta av klippen utan och innan sedan tidigare, så de tre timmarna kommer inte med några överraskningar. Urvalet är från produktioner mellan 1984 och 1999 där revyerna "Skruven är lös", "Träsmak" och "Cyklar", tv-programmen "Macken", "En himla många program", "Tornado" och "GladPack", filmen "Stinsen brinner" samt föreställningarna "Grisen i säcken" och "Lyckad nedfrysning av herr Moro" alla bidrar med enstaka eller flera klipp. De flesta av dessa produktioner finns det detaljerade recensioner av att läsa i arkivet.

DVD:n innehåller 42 klipp, vilket faktiskt är ett mer än vad VHS:erna innehöll. Det är "GladPack"-låten/videon "Beige" som lagts med sist som ensam representant för det programmet. I övrigt noterar jag att ungefär sju klipp går igen från "Greatest hits på YouTube", så om man inte sitter och klämmer på en komplett samling så blir "Go'bitar" och "Greatest hits på YouTube" två rätt bra komplement till varandra.

Här finns dock många roliga favoriter med bisarra "Inte bara glögg", ordvrängande "Mor i skutan", uppspeedade "Parad-VS", vansinnigt originella "Perry Mason on ice" och steppnumret "Ineffektiv" som fem personliga favoriter i mixen.

Jag tycker man får en rätt bra bild av ensemblens bredd här. De suveräna sångarrangemangen, den fysiska humorn, de smarta replikerna och en hel del av den originalitet de bjuder på. Att jag sedan som sagt kan mer eller mindre allting utantill är snarare mitt eget problem än ett dåligt betyg...


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

Dålig/udda hållning #1: Assarsson från Hembygdsföreningen i klippet från "Stinsen brinner".

Dålig/udda hållning #2: Professor Stillos dans under "Ineffektiv" från "Lyckad nedfrysning av herr Moro".

Dålig/udda hållning #3: Fritiof Konkas (?) i "Parad-VS i gymnastik med Lek och Idrott" från "En himla många program".


ANDERS JAKOBSON (2011-04-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (20)
20 senaste recensionerna i kategorin humor
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Humor
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Spiderbox
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: 4:3, Letterbox 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA