Den ½ mannen är starkare än någonsin

FILMEN

Nu är säsong två av "Two and a half Men" här. Vi får återigen se den oansvarige Charlie, den ordningsamme Alan och hans son Jake. I säsong två har karaktärerna arbetats in ordentligt och Jake får en lite mer framträdande roll och är ofta den som lockar till skratt.

Bland annat i avsnittet "Bad News from the Clinic?" där han hela tiden försöker slippa undan att göra sina läxor. Faktum är att jag blir riktigt glad över att jag gillar honom nu. I första säsongen tyckte jag att han var lite jobbig men här är han klockren.

Vi får också återse grannen Rose som fortfarande är kär i Charlie och mer eller mindre förföljer honom. Allt som oftast kommer hon inklättrandes på balkongen när Charlie sitter där och försöker samla tankarna.

Vi får också återse Charlie och Alans mamma Evelyn, Alans exfru Judith och hembiträdet Berta. Det dyker dock inte upp några nya karaktärer och det känns rätt bra. De som finns nu är väl inarbetade och kända för publiken. Dessutom räcker de gott och väl för att kunna ha en fungerande handling i serien.

Vi får dock se några gästbesök. Redan i första avsnittet "Back off Mary Poppins" dyker både Elvis Costello och Sean Penn upp och det går inte att göra annat än att njuta när Penn är med. Han är en fantastisk skådespelare fast han bara har en handfull repliker.

Säsongens överlägset bästa avsnitt är dock "Frankenstein and the Horny Villagers". Hela avsnittet fungerar mycket bra och replikerna sitter som de ska. Speciellt samspelet mellan Charlie och Jake när det gäller vad de ska äta fungerar underbart.

Både Charlie Sheen och John Cryer gör det de ska och förväntas göra medan Angus T. Jones tar rollen som Jake ytterligare ett steg framåt och det ska bli mycket spännande att se hur han utvecklas i säsong tre.


EXTRAMATERIALET

Boxen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Inledningsmelodin är precis lika bra nu som under första säsongen!

2. Säsong två innehåller precis som säsong ett 24 avsnitt.

3. Värdelöst vetande. Tydligen så är kylskåpet i serien ett riktigt fungerande kylskåp, något som är väldigt ovanligt när man spelar in TV-serier.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA