Nej, nej, här skulle det ju inte sluta!

FILMEN

Säsong sex av "The Dead Zone" skulle egentligen aldrig spelats in. Anledningen till att den gjorde det vara att USA Network (TV kanalen i USA som visade serien) ville ge skaparna av den en chans att avsluta det de påbörjat. Tyvärr tog de inte chansen utan hoppades istället på en säsong sju vilket gjorde att slutet känns både ologiskt och ofärdigt.

Säsongen börjar med att Walt dör och Bruce och Purdy lämnar serien. Purdy kommer dock tillbaka och både Walt och Bruce gör gästinhopp men serien blir aldrig sig riktigt lik. Istället för Walt får vi den kvinnliga polisen Anna Turner och tyvärr är hon så tråkig att hon emellanåt blir rent olidlig att titta på. Man känner ingenting för henne fast hon är mer utsatt under denna enda säsong än Walt är i de föregående fem tillsammans.

När det gäller utvecklingen av min favoritkaraktär Greg Stillson går allt käpprätt åt… När hans rådgivare Malcom Janus dör försvinner även Johnnys visioner av Armageddon och Stillson förvandlas till något av en good guy. Katastrof! På slutet när han inte får gifta sig med Sarah blir han visserligen ond igen men då är allt för sent. Stillson går från den intressante elakingen till den totalt ointressanta snällingen. Inte bra.

Som om allt detta inte vore nog får vi också en ny skådespelare i rollen om JJ och tyvärr gör han absolut inget intryck på mig. Trots att JJ får en större roll har jag svårt att avgöra om han är bättre eller sämre på att tolka rollen. Han känns anonym och…även han…ointressant.

Hur blir det med upplösningen av serien då? Ja, någon upplösning tycker jag inte att vi får alls. Och istället för att hålla fast vid att Johnny fick sina visioner efter att ha ramlar på isen som liten antyds det nu att han kan ha ärvt det från sin far och även skickat det vidare till JJ. Helt galet och totalt ologiskt.

Sjätte säsongen av "The Dead Zone" är alltså inte bara den sista utan även den klart sämsta säsongen av serien och personligen tycker jag nog att det varit bättre, så här i efterhand, om man slutat efter fem säsonger.


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr.


TRE SAKER

1. Det retar mig något enormt att skaparna av serien inte tog den chans de fick att avsluta serien på ett korrekt sätt. Den är värd det!

2. Det känns verkligen att det gått lite tid mellan att man spelade in säsong fem och säsong sex. De inblandade känns inte allt lika engagerade längre…

3. Anthony Michael Hall (Johnny) är den enda skådespelaren som är med i alla avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2009-06-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2009
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA