Rourke befäster sin ställning ytterligare

FILMEN

Efter att ha sett "Killshot" är det bara att konstatera att Mickey Rourke är på väg tillbaka på allvar. Men filmer som "Killshot" och "The Wrestler" har han på kort tid visat att han är att räkna med igen. I "Killshot" spelar han Armand "The Blackbird" Degas, en yrkesmördare som under en flykt stöter på smågangstern Richie Nix. Denna är mitt i en utpressning av en fastighetsmäklare och lyckas mot alla odds övertala Blackbird att hänga med som hans partner.

När de sen ska hämta pengarna går att fel och det hela misslyckas. Dessutom ser Carmen och Wayne Colson det hela och blir i det ögonblicket Blackbirds nästa offer. Blackbird lämnar nämligen inga vittnen efter sig. Han har jobbat med det han gör länge och har strikta regler för hur saker och ting ska göras och så även när det gäller vittnen.

Efter ytterligare ett misslyckande där Carmen och Wayne lyckas fly får de skyddat boende och nya identiteter av FBI. FBI är dock på jakt efter Blackbird och snart misstänker Carmen att de används som bete för att få Blackbird att visa sig. Frågan är dock om FBI hinner ta Blackbird och Nix innan de hittar Carmen och Wayne?

Mickey Rourke är perfekt som Blackbird. Han säger inte mer än han behöver och ser alltid riktigt grym och iskall ut. Rourke bevisar som sagt att han är tillbaka och att han är tillbaka på riktigt. Som hans kumpan Nix ser vi Joseph Gordon-Levitt som de flesta kanske känner igen som Tommy Solomon i "Tredje klotet från solen". Där spelade han den lite fumlige men här finns det inget sådant. Här spelar han den galne och impulsive och han gör det riktigt bra. Som Carmen och Wayne ser vi Diane Lane och Thomas Jane och även de gör bra ifrån sig.

"Killshot" klockar in på dryga 90 minuter och det känns efter att ha sett filmen precis lagom. Man hinner med det man ska och det blir aldrig segt eller tråkigt. Och som sagt, Rourke är perfekt i rollen som Blackbird så vad mer kan man önska sig?


EXTRAMATERIALET

Extramaterial består av en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. Hur bra Rourke än är går det inte att komma ifrån att han ser rätt plastig ut i ansiktet. Det ligger nog en hel del operationer bakom det…

2. Joseph Gordon-Levitt imponerar stort i rollen som Nix. Han känns verkligen galen!

3. Justin Timberlake var ett tag påtänkt för rollen som Nix och det hade nog faktiskt kunna bli riktigt bra…


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Sandrew Metronome
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA