Storfilm pappret, avslagen riktigt

FILMEN

På pappret ser "Stone" ut att vara en storfilm. Vi har Robert De Niro, Milla Jovovich och Edward Norton i huvudrollerna. Dessa namn borde betyda en rätt bra film, men "Stone" blir i stället en medioker film. Inte så att skådespelarna är dåliga. De gör sina roller väl. Även handlingen fungerar. Problemet ligger i att filmen är för seg.

Norton spelar mordbrännaren Stone som i ett led i att bli benådad träffar övervakaren Jack (De Niro). Tanken är att Jack ska avgöra om han blivit en bättre människa som förtjänar att bli frigiven eller om han fortfarande är ett hot mot samhället. I sina desperata försök att bli frigiven får Stone sin flickvän Lucetta att kontakta Jack för att se om hon kan övertyga honom att ge Stone bra rekommendationer. För Jack som lever i ett kärlekslöst äktenskap blir detta början på ett äventyr som får honom att göra saker som han aldrig inte skulle gjort i vanliga fall.

Men som sagt lyfter filmen aldrig. Det händer saker, men de händer sakta och det hela blir rätt segt, men ändå rätt behagligt underhållande. Detta gör att jag är lite kluven över vad jag egentligen tycker om filmen. Den är inte dålig. men inte heller bra. Den ligger däremellan någonstans utan att egentligen beröra mig åt ena eller andra hållet. En dålig film får en i alla fall att tycka något. Här bara flyter det på och sen är filmen slut.

Bäst är i alla fall Norton. Han gör Stone riktigt bra. Även De Niro och Jovovich gör sina roller bra, men Norton är det stora vinnaren i filmen. Men som sagt, inte ens det räcker.


EXTRAMATERIALET

Inget alls.


TRE SAKER

1. Filmen har en inledande scen som jag definitivt trodde skulle få mycket större betydelse än den hade för även om den låg till grund för mycket nämns den bara en gång…

2. Det hade varit bättre om Jack hade flippat ur lite mer. Nu tar han det som händer hyfsat avslappnat… i alla fall till en början.

3. Som Jacks fru ser vi Frances Conroy som vi tidigare kunde se som mamman i TV-serien "Six feet under".


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-21)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA