Dåligt plagiat

FILMEN

"Savannens hjältar" ser vid första anblicken rätt kul ut. Roliga karaktärer som är bra animerade. Men när filmen sen börjar inser man snart att det är en budgetvariant av "Madagaskar 2" vi ser. Precis som där är det här problem för djuren att få vatten och våra hjältar tvingas ge sig ut på ett uppdrag för att se till att alla savannens djur överlever. Problemet är bara det att allt är mycket sämre. Karaktärerna är sämre och inte alls lika roliga. De har inte samma roliga personligheter och känns mest som djur som blivit över när man gjorde "Madagaskar"-filmerna.

En av bufflarna har till och med fått Zebran Martys ansikte. Kolla noga så ser ni att de har samma mun, näsa och uttryck. Återvinning eller? Sen har man get savannens djur olika dialekter så vissa låter som om de kommer från England och så vidare. Hur tänkte man här? Utbytesstudenter eller?

Nu hör det till saken att jag brukar gilla de flesta animerade filmerna men här tar det stopp. Hur mycket jag än försöker bry mig om dem och deras kamp lyckas jag inte. Det gör heller inte saken bättre att man blandat en massa underliga djur som en tupp, en känguru, en isbjörn och en odefinierbar figur som jag tror är något från Australien. Det enda han gör är dessutom att fisa och dricka öl.

Nä, "Savannens hjältar" är skräp som inte gör någon glad. Varken de äldre eller yngre, inte ens de mitt i mellan. Strunta i den och se "Madagaskar 2" i stället. Det kommer alla må bättre av.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kolla eftertexterna. Där finns det lite inklämda scener.

2. Det är inte direkt några kända röster med. Mest känd är nog Stephen Fry.

3. I några scener är huvudpersonen under vattnet och man har verkligen fått till det så det ser ut som om hans päls "flyter" ut i vattnet. Mycket bra!


HANS-ÅKE LILJA (2012-03-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA