Underbar familjefilm

FILMEN

Alla som är födda på 70-talet vet vem björnen Paddington är. Kanske kommer ni inte ihåg alla detaljer (jag gjorde det inte) men man vet vem han är, att han bor hos familjen Brown och att han alltid har en marmeladsmörgås i hatten för nödsituationer. Nu finns alltså berättelsen om Paddington som långfilm. Paddington är animerad och alla andra är skådespelare. Vi får se hur allt började med att en upptäcktsresande besökte Paddingtons familj i Peru och när han åkte sa att de alltid var välkomna att söka upp honom om de kom till London. Så när en jordbävning förstör deras hem reser Paddington till London för att bo hos upptäcktsresaren.

Det är dock inte så lätt att bara dyka upp i London och alla är inte så vänliga som Paddington trott de ska vara. Så när familjen Brown dyker upp och tar med honom hem (bara över natten dock) blir det början på något som ska visa sig vara riktigt bra - även om fadern i familjen, Henry Brown, inte är så värst pigg på att få en björn i sitt hem.

Man skrattar en hel del när man ser filmen. Paddington är inte van att leva i en människovärld och det märks. Han lyckas bland annat förstöra ett helt badrum första kvällen men han lär sig och allt efter att tiden går börjar familjen ta honom till sig och det är ingen större överraskning för någon hur det hela slutar. Men vägen dit är som sagt inte rak och inte blir det bättre av att en galen samlare av uppstoppade djur jagar honom för att placera honom på väggen med de andra troféerna hon samlat på sig.

"Paddington" är en film för hela familjen som man skrattar till och man mår bra efter att man sett den. Skådespelarna gör bra insatser och framförallt Hugh Bonnaville som Henry Brown och Nicole Kidman som samlaren som vill stoppa upp Paddington.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Idén till historien om Paddington fick författaren Michael Bond när han såg en ensam björn på en hylla på Paddingtonstationen.

2. Första teaserpostern släpptes så tidigt som 2,5 år innan filmen fick premiär.

3. Författaren till böckerna om Paddington, Michael Bond, syns i en cameo på stationen.


HANS-ÅKE LILJA (2015-06-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA