Inte speciellt intressant collegefilm

FILMEN

Darren (Lou Taylor Pucci) har hamnat i en knipa. Han och collegerumskamraten Coleman (John Hensley) har haft lite för många vilda fester och nu har deras stipendier dragits in. Darren måste snabbt som ögat skaffa fram 1000 dollar så att han kan betala skolavgiften och fortsätta med sina collegestudier.

Coleman, den betydligt vildare av dem två, har flytt fältet, men han har lämnat kvar en liten present till Darren som kan hjälpa honom på vägen: en personsökare och 50 ecstasypiller som han kan sälja för att få ihop pengarna.

Efter att ha vägt alla för- och nackdelar mot varandra beslutar sig Darren motvilligt för att bli knarklangare för en dag. Men vad han inte anar är andra langare i New York har synpunkter på denna konkurrens och att Coleman dragit på sig vissa fiender som vill hämnas.

"Fifty Pills" är inte en speciellt intressant, spännande eller rolig film. Det finns en poäng med hela den här dagen som en karaktär tvingas berätta för tittaren mot slutet, och då har man missat målet en smula.

Skådespelet är inget märkvärdigt, men heller inte dåligt. Kristen Bell spelar rara Gracie som Darren är förtjust i men som han aldrig riktigt lyckats berätta sina känslor för. Det blir inte bättre av att han lyckas svika henne ett par gånger under den ödesdigra dagen som langare.

På något vis känns det som man skulle vilja göra om handlingen i den här filmen. Karaktärerna är ganska bra, om än stereotypa, men man har inte lyckats få till en tillräckligt intressant historia åt dem.

Regissören Theo Avgerinos och manusförfattaren Matthew Perniciaro är runt 30 år gamla och har inte så mycket på meritlistan än, vilket märks och om ett par år kommer de att titta tillbaka på "Fifty Pills" och undra vad 17 de sysslade med. Men då har alla andra redan glömt filmen.


EXTRAMATERIALET

Ingenting.


TRE SAKER

1. Mitt i filmen kommer en scen där Darren säljer piller till en konstig typ som är besatt av tv-serien "Diff'rent Strokes" och förstärkt av en ecstasyextas blir situationen olidlig för Darren. Så även för tittaren - sällan har en scen gjort mig så uttråkad av en film som denna.

2. Veteranerna Jane Lynch och John Kapelos spelar Darrens föräldrar som i den obligatoriska Thanksgivingscenen gör de roligaste prestationerna i filmen. En mycket fin kemi mellan dem.

3. Skivbolaget Epitaph verkar ha sponsrat filmen med lite affischer som kanske inte passar karaktärerna. Jag har svårt att se att Darren eller Coleman skulle gilla Converge.


ANDERS JAKOBSON (2008-09-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA