Den bästa Wern hittills

FILMEN

Det här är helt klart den bästa Maria Wern-filmen som gjorts. Egentligen vet jag inte varför jag tycker det, då den egentligen inte skiljer sig så mycket från de tidigare. Jo, på en punkt. Här är det mest alla andra det handlar om och inte poliserna som i vanliga fall gör de största insatserna. Åter igen har vi flera stora kända skådespelarnamn i birollerna så som Tintin Anderzon, Anders Ekborg, Daniel Dencik och Benny Haag.

Filmen "Pojke försvunnen" handlar om att två pojkar försvinner, en svensk och en från Estland. Den svenska killen försvinner från en middag med lokala politiker medan den estniska pojken försvinner från en flyktingförläggning. Dessutom hittas en svårt skadad öststatskvinna och folk visar sig vara något annat än vad de uppgett. En hel del hemligheter börjar radas upp och Maria Wern (Eva Röse) får en del att bita i precis när sommaren börjat.

Den här filmen kändes ganska verklig även om den är lite seg. Den följer de andra och det är ju inte så att det här är något helt nytt. Det händer inte speciellt mycket på privatplanet för poliserna och det är väl det som är annorlunda då det är fullt fokus på de drabbade familjerna.

Benny Haag gör en ganska liten roll men han gör den helt outstanding. Han är riktigt rolig i sin tolkning och det känns verkligen som att han är perfekt castad för ändamålet.

"Pojke försvunnen" baseras precis som tidigare filmer på böckerna av Anna Jansson. Även den här gången har man valt bort ganska mycket från den skrivna förlagan och det är väl bara att acceptera om man inte ska bli helt galen.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Tror jag sagt det förut, men var är alla riktiga gotlänningar? Bor det bara stockholmare på ön?

2. Den absolut sista scenen i filmen är oerhört vacker och den gjorde mig varm i hela kroppen.

3. Detta är den sjunde och sista filmatiseringen hittills.


MARIA EREMO (2011-10-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: SF
Tema: Svenska deckare
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA